Zene: Pingvin szifonos habos, krémes receptek:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Habos, krémes mártásos Receptek : 
A receptekben szereplő tej alapú összetevők helyettesíthetőek növényi fehérjeporral és zselatinnal kevert alappal, azoknak akiknek fontos hogy ne legyen tejszín a habokban.
Citromhab aszalt szilvalevessel Citromhab aszalt szilvalevessel
Citromhab aszalt szilvalevessel

Tipp:
Hideg, meleg aszalt szilvaleveshez, tejfölös, tejszínes halleveshez tálaljuk.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin  habszifon
  • 1 db habpatron
  • 5 tojás fehérje
  • 3 evőkanál méz
  • 1 citrom leve

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd habszifon készülékben habot készítünk belőle. Mielőtt szervíroznánk a habot, a szifont 10-15 mozdulattal rázzuk meg.

Közvetlenül a tálalás előtt nyomjuk a habot a kívánt leveshez.


Tejfölös meggyhab almaleveshez Tejfölös meggyhab almaleveshez
Tejfölös meggyhab almaleveshez

Tipp:
Jól illik hideg vagy meleg almaleveshez, de desszertekhez, vagy főtt marhahúshoz is fogyasztható.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin  habszifon
  • 1 db habpatron
  • 250 g meggy
  • 100 ml víz
  • 1 púpozott teáskanál zselatin
  • 175 g tejföl
  • 2-3 evőkanál porcukor ízlés szerint

Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk, a vízzel felforraljuk, kihűtjük. Összeturmixoljuk, és szűrőn átszűrjük. A zselatint kevés meggylével összekeverjük, és melegítjük. Visszaöntjük a többi gyümölcsléhez, hozzáadjuk a porcukrot és a tejfölt is. Hűtőszekrényben 6-8 órán át hűtjük. Mielőtt habszifonba töltenénk turmixoljuk össze újból. Szifonnal szokásos módon habot készítünk. Habosítás előtt 15-20-szor rázzuk meg a szifont. Amennyiben a habosodás mértéke nem megfelelő, ismételten rázzuk meg a habszifon készüléket.


Brokkoli habosítva vegyes zöldséglevessel Brokkoli habosítva vegyes zöldséglevessel
Brokkoli habosítva vegyes zöldséglevessel

Tipp:
Elsősorban vegyes zöldséglevesekhez tálaljuk, de főtt tésztákhoz, szárnyas húsokhoz is kitűnő.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin habszifon
  • 1 db habpatron
  • 350 g friss vagy mirelit brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál bio ételízesítő
  • 1 púpozott teáskanál zselatin
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • só, őrölt bors

Elkészítés:
A brokkolit vöröshagymával, rozmaringgal, ételízesítővel kevés vízben puhára pároljuk. Mindezt mérőedénybe helyezzük, felöntjük vízzel úgy, hogy 500 ml legyen. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeturmixoljuk. Szűrőn átszűrjük. Kevés pépben feloldjuk a zselatint és melegítjük. Visszaöntjük a maradék péphez. Hűtőszekrényben 6-8 órán át hűtjük. Mielőtt habszifonba töltenénk turmixoljuk össze újból. Habszifonba töltjük, becsavarunk egy patront. Habosítás előtt 10-15 alkalommal rázzuk meg a szifont. Ha nem habosodott megfelelően, ismételjük a rázást, amíg a hab kívánt állagú nem lesz.



Fűszeres joghurthab friss leveles salátával Fűszeres joghurthab friss leveles salátával
Fűszeres joghurthab friss leveles salátával

Tipp:
Jól illik koktélfalatokhoz, friss salátákhoz, hideg előételekhez.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin habszifon
  • 1 db habpatron
  • 300 ml tejszín
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 csipet bazsalikompor
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál citromlé, só

Elkészítés:
A fokhagymát és a vöröshagymát apróra összevágjuk és kevés vízzel összeturmixoljuk, és leszűrjük a levét. A hagyma levét a többi hozzávalóval összekeverjük, és habszifonba töltjük. A készüléket lezárjuk, patron segítségével habosítjuk a mártást. Alaposan, többször rázzuk meg a készüléket. Ha nem elég habos a mártás, rázzuk meg újra a habszifont. Tálalás után a hab azonnal fogyasztandó.



Parajszósz zöldséges palacsinta metélttel Parajszósz zöldséges palacsinta metélttel
Parajszósz zöldséges palacsinta metélttel

Tipp:
Zöldségfelfújthoz, tojásételekhez, sós palacsintákhoz az igazi, de szárnyashúsokhoz, halakhoz is ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin habszifon
  • 1 db habpatron
  • 200 g mirelit parajpüré
  • 150 ml tejszín
  • 100 g tejszínes krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 ml napraforgó olaj
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:
A fokhagymát a tejszínnel összeturmixoljuk, átszűrjük. Világos rántást készítünk, felengedjük a tejszínnel, paraj péppel, krémsajttal, majd sóval ízesítjük. Összeforraljuk, és 70 °C-ra lehűtjük. Habszifonba töltjük, patronnal habosítjuk. Tálalás előtt erőteljes mozdulatokkal rázzuk meg a szifont 20-szor. Ha nem elég habos a mártás, rázzuk újra addig, amíg megfelelő lesz az állaga. A megmaradt mártás hűtőszekrényben tárolható és víz-fürdőben, 70-80 °C-on újramelegíthető.



Tárkonyos hab hideg csirkeroládhoz Tárkonyos hab hideg csirkeroládhoz
Tárkonyos hab hideg csirkeroládhoz

Tipp:
Nagyon ízletes hideg sültekhez, salátákhoz.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin habszifon
  • 1 db habpatron
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml étolaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 2 kávéskanál tárkonypor
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál porcukor

Elkészítés:
A tojássárgájához hozzáadunk kevés mustárt, majd állandó keverés közben cseppenként adagoljuk az olajat úgy, hogy egyre sűrűbb legyen a keverék. Az elkészült majonézt a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük és a
habszifonban habosítjuk.




Boros aszalt-szilvaszósz rózsaszín sült kacsamellel Boros aszalt-szilvaszósz rózsaszín sült kacsamellel
Boros aszalt-szilvaszósz rózsaszín sült kacsamellel

Tipp:
Sertés-, és kacsasülthöz, valamint vadhúsok mellé különlegesen finom, intenzív ízzel rendelkező mártás.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin habszifon
  • 1 db habpatron
  • 200 g magozott aszalt szilva
  • 400 ml száraz vörösbor
  • 200 ml víz
  • 1 késhegynyi gyömbérpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • kevés só

Elkészítés:
A magozott aszalt szilvát a vízben feltesszük főni. 5 percig lassú tűzön, fedő alatt forraljuk. Hozzáadjuk a vörösbort, és 15 percig tovább főzzük. Ízesítjük, és melegen, nagyon alaposan, csomómentesre összeturmixoljuk. Szűrőn átszűrjük, még melegen habszifonba töltjük, szokásos módon habosítjuk. A tálat díszíthetjük úgy, hogy a mártás egy részét és a tejszínhabot egyenlő arányban összekeverjük, amit habszifonban habosítunk.


Meggyhab francia palacsintával Meggyhab francia palacsintával
Meggyhab francia palacsintával

Tipp:
Meggyhez, gyümölcssalátához, felfújtakhoz, édes palacsintákhoz kitűnő

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin habszifon
  • 1 db habpatron
  • 100 ml meggyszörp
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 30 ml vörösbor
  • 350 ml tejszín

Elkészítés:
A tejszín kivételével valamennyi hozzávalót összekeverjük és lehűtjük. Betöltjük a tejszínnel együtt a habszifonba, és a használati utasítás szerint elkészítjük a habot. Habkiengedés előtt pár erőteljes mozdulattal rázzuk meg a szifont, addig, amíg kellően kemény lesz a hab. Tálalás után azonnal fogyasszuk


Banánhab friss gyümölcssalátával Banánhab friss gyümölcssalátával
Banánhab friss gyümölcssalátával

Tipp:
Gyümölcssalátákhoz, fagylalthoz, parféhoz tálaljuk, de kedvünk szerint, bármilyen édességhez, vagy önállóan is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin habszifon
  • 1 db habpatron
  • 1 db nagyobb érett banán
  • 320 ml tejszín
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál rum

Elkészítés:
A banánt alaposan összeturmixoljuk a tejszínnel. Szűrőn átszűrjük, fahéjjal, mézzel, rummal ízesítjük. Habszifonba töltjük, és szokásos módon habosítjuk. Mielőtt tálalnánk a banánhabot, 8-10-szer rázzuk meg a szifont.



Tokaji borhab kehelyben, szőlőszemekkel Tokaji borhab kehelyben, szőlőszemekkel
Tokaji borhab kehelyben, szőlőszemekkel

Tipp:
Szőlő-, gyümölcssalátához finom alkoholos hab, de gyümölcs- vagy borleveshez is tálalhatjuk. Bármikor, pár perc alatt kitűnő desszertet varázsolhatunk belőle. Gyermekeknek alkoholtartalma miatt nem ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin habszifon
  • 1 db habpatron
  • 300 ml tejszín
  • 100 ml Tokaji Aszú
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, habszifonba töltjük. Becsavarunk egy patront. Tálalás előtt a habszifont erőteljes mozdulatokkal 5-10-szer rázzuk meg. Amennyiben nem elég kemény a hab, rázzuk meg újra. Nyomjuk a habot üvegtálakba, vagy kehelybe, és a teljes élvezhetőség érdekében fogyasszuk, amilyen hamar csak lehet.





Kávéhab rétestortában Kávéhab rétestortában
Kávéhab rétestortában

Tipp:
Finom desszert készíthető belőle babapiskótával tálalva. Vaníliás süteményekhez, vanília fagylalthoz, -pudinghoz is ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin habszifon
  • 1 db habpatron
  • 300 ml tejszín
  • 150 ml eszpresszó kávé
  • 1 evőkanál rum
  • csipet őrölt fahéj
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál tejszín ízű habpor

Elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesre elkeverjük, hűtőszekrényben alaposan lehűtjük, habszifonba töltjük. Becsavarjuk a patront. 8-10-szer erőteljesen megrázzuk a szifont, és már tálalhatjuk is a habot.




Capuccinohab kehelyben Cappuccinohab kehelyben
Cappuccinohab kehelyben

Tipp:
Vanília-, csokifagylalthoz, vagy pudinghoz, vanília krémmel készült süteményekhez, kávéhoz tálaljuk. Nagyon gyorsan elkészíthető, és finom meglepetést varázsolhatunk belőle vendégeinknek

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin habszifon
  • 1 db habpatron
  • 400 ml tejszín
  • 6 csapott evőkanál Cappuccino por
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban habverővel csomómentesre összekeverjük. Beletöltjük a habszifonba, és patron segítségével a szokásos módon habosítjuk. Tálalás előtt a szifont 4-5-ször erőteljes mozdulatokkal megrázzuk. A teljes élvezhetőség kedvéért, miután kinyomtuk a habot, fogyasszuk azonnal.



Puncshab brazil banánnal Puncshab brazil banánnal
Puncshab brazil banánnal

Hozzávalók:

  • Puncshabhoz:
  • 0,5 literes Pingvin habszifon
  • 1 db habpatron
  • 400 ml tejszín
  • 4 evőkanál rum
  • 2 evőkanál porcukor
  • pár csepp vérnarancs aroma
  • Brazil banánhoz:
  • 4 db banán
  • 2 evőkanál ribizlilekvár
  • 100 g étcsokoládé
  • 30 ml tej, 50 g dió

Elkészítés:
A tisztított banánokat félbevágva tányérra fektetjük és megkenjük ribizlilekvárral. Ezután az étcsokoládét kevés tejjel felolvasztjuk és leöntjük vele a banánokat. A puncshab csomómentesre elkevert hozzávalóit habszifon készülékbe öntjük, és habot készítünk. Puncshabbal bevonjuk a banánt, végül vágott dióval megszórjuk.

 

Szereted a habos krémes ételeket italokat ?

Mától házilag használhatsz egy új fejlesztésű szifont, mellyel zöldség és gyümölcshabokat mártásokat, krémeket készíthetsz, egészséges formában, nem a boltokban kapható mű összetételekkel, hanem a saját magad által összeállított tartalommal. Növényi fehérjealapú, tojás vagy tejszín alapot ízesíthetsz tetszőleges növényi pürékkel, esetleg ízesített patronokkal. A bolti eldobható haboknál olcsóbb lehetőséget kínál, és fontos a környezettudatos magatartás, mert nem kell hetente kidobálni az üres flakonokat.
A Pingvin habszifonban fél liter hab készíthető kb: 500 Ft-os költséggel, tejszín és habpatronnal együtt. Ráadásul ebbe tudod mit teszel.
.

A bolti habok kétes tartalma mellett litere kb: 1.200 - 2.000 Ft között van.

Az Új Pingvin habszifonnal: Mindenféle ételt lehet színesíteni, ízesíteni, feldobni, különlegessé tenni.
Jó étvágyat kívánok. Hmmm... finom, habos, ízletes ! Étvágygerjesztő !

A szifon egyszeri befektetés, és sok-sok évig lesz a család tagja a kis pingvin kedvenc.
35.900 Ft a szifon, 5.990 Ft a patron, amiben 24 db van. Természetesen részletre is megoldható a megrendelés. Ha részletre érdekel írj, küldöm a feltételeket.

Jelenleg 4 ízzel indítanak, banán, eper, fahéj, csoki. Később januártól folyamatosan bővül, lesz natur is !
Kellemes napot kívánok.
Üdvözlettel : Mészáros Zsuzsanna

lugosithat@gmail.com

06-70-299-5925

Pentaqua munkatársi azonosítóm: BP002347



Igény esetén küldöm a belépési nyilatkozatot a megrendeléshez, online nem rendelhető, boltokban nem kapható !


„Miért élünk, ha nem azért, hogy minél könnyebbé tegyük egymás számára az életet?”


 

Címkék: egészséges gazdaságos habos krémes receptek környezetkímélő pingvin szifon

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu