Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
20 dkg méz
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt szegfüszeg
1 kk fahéj
75 dkg liszt
És még töltetlen kemény cukorka, ha lehet több színben.
Ezt mozsárban törjük meg minél finomabbra.
A vajat a mézzel együtt felolvasztjuk.
A porcukrot, fűszereket, szódabikarbónát és a tojásokat egy mixerrel jól
elkeverjük, majd hozzá adjuk a mézes vajas masszát is, majd egy fakanál
segítségével hozzáadagoljuk a lisztet és eldolgozzuk vele.
Nem lesz kemény a massza. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten legalább 1 órán át,
de lehet 1 napot is.
Majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen,
majd tetszés szerinti formákra szaggatjuk.
Rakjuk tepsibe,amire mindenképp tegyünk sütőpapírt, mert arra nem ragad a cukor.
A kis formába tesszük a megtört kemény cukrot, együtt sütjük készre.
Ne sajnáljuk belőle cukort, mert sütés közben nagyon összeolvad,
ha nem rakjuk púposan a kis formákba, akkor fenáll a veszélye,
hogy itt ott lyukas marad az "üveg" rész.
Kb 4-5 perc 180 fokon. Ha ettől többet sütjük akkor a mézes túlsül,
a cukor pedig egyszínűvé válik mivel karamelizálódik.
Miután kivettük hagyjuk egy kicsit hogy kössön,
hűljön a cukor utána gond nélkül levehető a sütőpapírról.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!