Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A karácsonyban (a szalonspiccesen rendetlenkedő rég nem látott rokonok, és az ajándékok mellett) az a legjobb, hogy ilyenkor még a legkétbalkezesebb háziasszony is igykeszik kitenni magáért, időt és fáradtságot nem sajnálva különleges fogásokat rittyentve a boszorkánykonyhában. Az egzotikus ízeknek és kulináris mesterfogásoknak is hagyományt teremthetünk, hogy mindeki megemlegesse (imába foglava nevünket) a nálunk elköltött vacsorát vagy ebédet. És kereken három nap rendelkezésünkre áll a vérfagyasztó habzsi-dőzsire.
Hagyd hát a tradicionális fogásokat a szomszéd Marinénire, és lepd meg szeretteidet valami különlegességgel! Például mogyórós kacsamellel!
hozzávalók:
4 filézett kacsamell
15 dkg mogyoró
olívaolaj
5 evőkanál vaj
egy liter húsleves
só, bors, rozmaring
fél deci sherry
fél kg répa
A kacsamellett bőrözd le, 8 dkg mogyorót darálj egészen finomra, keverd el a vajjal, és bőven kendd át vele a húst. Azután hintsd meg kevés sóval, borssal és rozmaringgal, és olajjal vékonyan megkent tepsiben süsd fél órát át 100 fokon.
A húslét tedd fel főni, majd öntsd hozzá a sherry-t, és forrald össze. Fedő alatt kell neki vagy fél óra!
A répát pirítsd meg egy kevés olívaolajon, majd fedő alatt párold puhára, végül szórd meg a maradék, durvára vágott mogyoróval, és halmozd a kacsára az utolsó 5 percben.
A kacsamell alatt összegyűlt levet add a sherry-s húsléhez, sűrítsd össze, és ezzel locsold meg a kész kacsamelleket.
Friss salátával, párolt zöldségekkel vagy főtt burgonyával isteni!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Karácsonyi receptek: Borleves
Karácsonyi Rooibos - teazselé és kávézselé recept!
Karácsonyi receptek - Oroszországból szeretettel: hólabda
Karácsonyi receptek: zserbógolyó