Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ismert Drezdai kalácsként is a mi püspökkenyerünk német változata.
A stollen igazi Adventi sütemény: melyet már Mindenszentekkor megsütnek, karácsonyig alapsan becsomagolva tárolják, és Karácsony napján desszertként tálalják.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliáscukor
2 dl tej
1 tojás
5 dkg élesztő
3 ml rum
17 dkg kandírozott aszalt gyümölcs ízlés szerint
15 dkg mazsola
8 dkg mandula
1 narancs lereszelt héja
1 citrom lereszelt héja
egy csipet só
negyed kiskanál szerecsendió őrlemény
fél kisakál őrölt fahéj
fél kiskanál őrölt szegfűszeg
+ 7,5 dkg vaj és
7,5 dkg porcukor a díszítéshez
A mazsolát rumba áztatom, a kandírozott gyümölcsöket és a mandulát nagyon apróra darabolom.
A tejet összekeverem a porcukorral, belemorzsolom az élesztőt, és félreteszem meleg helyre.
A vajat megolvasztom, majd hozzáadom a felfutott tejhez, azután hozzákeverem a tojást, a reszelt gyümölcshéjat és a fűszereket, sót is. Alaposan összedolgozom, majd egy mély tálba öntöm a lisztet, és állandó keverés mellett hozzákavarom a masszát.
Alaposan átgyúrom a tésztát, majd hozzászórom a felaprított magokat és gyümölcsöket, végül a lecsöpögtetett mazsolát is.
Újra átgyúrom, és meleg helyre teszem kelni, vagy másfél órára.
Ha legalább kétszeresére dagadt, kicsit átmozgaton, közben begyújtom a sütőt, és előmelegítem 175 fokosra.
A tésztát hosszabb cipóformára alakítom, majd egy sodrófával árkot gurigázok a közepébe, és az egyik oldalát a mélyedése hajtom, és a tetején gerincet alakítok ki a tésztából, majd egy sütőpapírral bélelt tepsin még negyed órát kelesztem.
Azután mehet a sütőbe, egy óra alatt sül meg, amikor kész, még melegen megkenem a tetejét vajjal, és bőven meghintem porcukooral. Így hagyom kihűlni, majd alaposan bebugyolálom, becsomagolom, így hűvös helyen sokáig eláll.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Karácsonyi receptek: Borleves
Karácsonyi Rooibos - teazselé és kávézselé recept!
Karácsonyi receptek - Oroszországból szeretettel: hólabda
Karácsonyi receptek: zserbógolyó