Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A hagyományos karácsonyi sütemény, a foszlós-omlós kuglóf mézzel és mandulával turbózott ünnepi változata - kezdőknek és haladóknak egyaránt!
A mézes kuglóf hozzávalói:
20 dkg liszt
2 tojás
1 zacskó sütőpor
1 dl tej
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
egy csomag vaníliáscukor
3 evőkanál méz
őrölt fahéj
egy pirinyó só
10 dkg csokoládé (a kedvenced)
10 dkg szeletelt mandula
egy fél citrom héja
egy marék aszalt szilva apróra vágva
A lisztet elkeverem a felvert tojásokkal és egy pici sóval, majd hozzáadom szépen sorban a kakóport, a sütőport, a víníliáscukrot, elkeverem a tejjel, végül hozzákeverem a mézet is.
Ezután a tésztába tördelem a csokit, a megpirított mandulát és az apróra vágott aszalt szilvát, és hozzáreszelem egy fél citrom héját is.
Majd a kivajazott, kilisztezett kuglófsütő formába öntöm, és 180 fokon addig sütöm, míg a tészta belseje sem ragad.
Ha kihűlt, bőven meghintem porcukorral és kakaóporral, és tálalom!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Karácsonyi receptek: mézes zserbó
Karácsonyi receptek: Bolo Rei, a portugál kuglóf
Karácsonyi receptek: a legfinomabb mákos bejgli!
Karácsonyi receptek: zserbógolyó