Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ez a bejgli recept nem csak a hibátlan íz, de a puha, omlós, nem szétmállós-széttöredezős tészta garanciája is!
hozzávalók (2 rúdhoz)
30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1,5 dl tej
3,5 dkg cukor
1 dkg élesztő
1 tojássárgája
egy szelíd csipet só
Az élesztőt egy csipetnyi cukorral megfuttatom a langyos tejben, hozzákeverem a lisztet, belecsipkedem a margarint, végül hozzáadom a maradák cukrot és a tojássárgáját is, alaposan összegyúrom, majd meleg helyen letakarva hagyom megkelni.
Közben összeállítom a tölteléket:
30 dkg darált mák
1 dl tej
1 evőkanál baracklekvár
1 teáskanál méz
15 dkg kristálycukor
egy csomag vanilincukor
egy fél citrom héja lereszelve
ízlés szerint fahéj, mazsola
+ egy tojás a kenegetéshez
Mindent egy tálba öntök, és szép simára keverem. Ennyi:) Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen túl híg, mert akkor szétreped a tészta!
A megkelt tésztát két egyforma nagyságú darabra szedem, átgyúrom, kinyújtom téglalap alakúra, megkenem a mákos masszával, és szépen feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, villával megszurkálom, és bőven megkenem egy felvert tojással.
Azután ismét hagyom pihenni egy.két órán át (mivel már nem lehet lefedni, én a sütőbe szoktam tenni.) Azután alágyújtok 170 fokosra, és 45 percen át szép aranyszínűre sütöm.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Karácsonyi receptek: mézes zserbó
Karácsonyi receptek: Bolo Rei, a portugál kuglóf
Karácsonyi receptek - Oroszországból szeretettel: hólabda
Karácsonyi receptek: zserbógolyó