Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Szaloncukor?
Csakis házilag!
Kicist macerás, viszont ajándék gyanánt és díszítésnek sem utolsó, már csak azért sem, mert rendkívül finom és saját kényünkre-kedvünkre játsszhatunk az ízekkel.
Három-négy nappal a csomagolás, vagy fogyasztása előtt neki kell látni, mert állnia kell!
hozzávalók
1,5 dl víz
fél kg kristálycukor
egy csomag vaníliáscukor
egy fél citrom lereszelt héja
10 dkg darált keksz
20 dkg tejpor
10 dkg étcsoki
15 dkg teavaj
15 dkg apróra vágott dió, mandula, pisztácia,törökmogyoró, stb... vegyesen
egy evőkanál rum
nyers kakaópor
Először is egy tepsit, vagy nagyobb tálcát vékonyan kivajazunk.
A cukrott másfél liter vízben feltesszük főni, és forrás után még három percig hagyjuk a lobogó lángon.
Azután vegyük le, hagyjuk kicsit hűlni, és amikro elkezd besűrűsödni, keverjük el benne a vanilincukrot, a vajat, az apró darabokra tört csokit, a reszelt citromhéjat és a tejport. Alaposan dolgozzuk össze, majd takarjuk le, és egy napot hagyjuk állni.
Másnap keverjük el benne alaposan a rumot, a magvakat és a kekszet, simítsuk bele a tepsibe, és hagyjuk még egy napig száradni.
Másnap tegyük be a hűtőbe néhány órára, majd vegyük ki, késsel szeleteljük kívánt nagyságúra, majd forgassuk meg a keserű kakaóporban
És már lehet is csomagolni, vagy nekilátni puszta kézzel:)
De lehet cifrázni is: kakaópor helyett boríthatjuk étcsokiba, a száradó csokibevonatra hinthetünk kakaóport, kókuszreszeléket, stb...
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Karácsonyi receptek: zserbógolyó
Karácsonyi receptek: Bolo Rei, a portugál kuglóf
Karácsonyi receptek: Kürtőskalács olajban sütve (2. verzió)
Karácsonyi receptek: Csokis gesztenyegolyó