Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ez a karácsonyi kürtőskalács másik közkedvelt receptje, ami egy picivel könnyebb az előzőnél, és olajban sül. Emiatt talán nehezebb, és egy kissé másjellegű, de az íze...!
hozzávalók:
1 kg liszt
12 ek vaj
5 dl tej
3 dkg élesztő
2 tojás
4 tojássárgája
12 ek porcukor
egy citrom lereszelt héja
egy csipet só
fahéj, vaníliás porcukor
Az élesztőt felfuttatom két kanál porcukorral, és egy kevés tejjel, majd hozzáadom a lisztet, és a többi hozzávalót is alaposan beledolgozom.
Azután hólyagosra gyúrom, majd a cipót megpaskolom olajos kézzel, és letakarva hagyom kelni.
Azután kinyújtom, majd kisujjnyi vastag hosszabb rufakat sodrok belőle, feltekerem egyenként egy vastagabb fakanál, vagy egészen rövid nyújtófa nyelére, és forró olajon pirosra sütöm.
Azután felitatom papírral az olajat, és meghintem fahéjas-vaníliás porcukorral.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Karácsonyi receptek: Bolo Rei, a portugál kuglóf
Karácsonyi receptek: Kürtőskalács (1. verzió)
Karácsonyi receptek: Csokis gesztenyegolyó
Karácsonyi kuglóf