Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az ünnepi asztalra kerülő kuglóf nagyon hasonlít a hagyományosra, de van benne valami...karácsonyi:)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
1 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
egy csomag vaníliáscukor
5 tojássárgája
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
1/2 dl tojáslikőr
20 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál keserű kakópor
10 dkg szeletelt mandula megpirítva
egy teáskanál reszelt citromhéj
egy csipet só
egy csipet fahéj
porcukor a díszítéshez
A langyos tejben elkeverem az élesztőt, hozzáadom a lisztet és egy evőkanál porcukrot, és a radiátorra teszem kelni ( fél órára).
A maradék cukrot a szobahőmérsékletű vajhoz keverem, hozzáöntöm a vaníliáscukrot is, egy csipet sót és fahéjat szórok bele, majd eldolgozom benne a tojássárgáját és a tojáslikőrt is.
Azután hozzádolgozom a megkelt tésztát, és a reszelt citromhéjat is.
Alaposan összekavarom fakanállal, majd ketté osztom a tésztát. Az egyik felébe beleszórom a kakaóport és a pirított mandulát, a másikba apróra tördelve a fehér csokit. Letakarva hagyom még kelni egy fél órát.
Azután egy nagy kuglóf formát kivajazok és belisztezek, és kisebb fajta merőkanállal szépen egymás után váltakozva beleadagolom a tésztát.
Újabb 30 percet hagyom állni letakarva a radiátoron, közben a sütőt előmelegítem 140-160 fokosra, és 25 perc alatt megsütöm.
A tetejét kevés vízzel megolvasztott étcsokoládéval díszítem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Karácsonyi receptek: Bolo Rei, a portugál kuglóf
Karácsonyi receptek: Kürtőskalács olajban sütve (2. verzió)
Karácsonyi receptek: Kürtőskalács (1. verzió)
Karácsonyi receptek - Oroszországból szeretettel: hólabda