Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A fasírt elmaradhatatlan eleme a vendégváró svédasztalnak, de valljuk be, egy picit már unalmas. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy száműzni kellene az ünnepi asztalról, csak érdemes egyet cifrázniaz alaprecepten. Így készül a holland sült húsgolyó!
Hozzávalók:
20 dkg darált pulykahús
15 dkg (füstölt) főtt sonka
10 dkg gouda sajt
3 tojás
8 dkg vaj
5 evőkanál liszt
15 dkg zsemlemorzsa
1 nagy fej vöröshagyma
2,5 dl tej
1 dl víz
1 evőkanál olaj
1 sárgarépa
petrezselyem, kakukkfű, szerecsendió, só, fehérbors
olaj a sütéshez
A húst először forró olajon megsütöm, azután a lereszelt sárgarépával is összesercinetm, kakukkfűvel ízesítem. A sonkát nagyon apróra, szinte pépesre vágom, és mindekettösszegyúrom a sajttal.
A felaprított hagymát a forró vajon üvegesre sütöm, meghintem a liszttel, és állandó kavarás mellett 1-2 percen át sütöm. Felöntöm tejjel, vízzel, felforralom, összefőzöm, majd hagyom kíhűlni, és elkeverek benne egy tojást.
Azután kétfelé osztom a masszát: az egyikb e a darált húst keverem, a másikba a sonka sajttal pépesített felét. Ízesítem a két krémet, és 1-2 órára a hűtőbe teszem.
Azután golyókat formálok belőle, zsemlemorzsába, az egy-két kanál tejjel felvert tojásba, majd megint a zsemlemorzsába mártjuk őket, és egy tálcán újra visszatesszük a hűtőbe pihenni. Egy óra múlva előveszem, és forró olajon kisütöm.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Karácsonyi receptek: harcsa babérszószban
Karácsonyi receptek: fűszeres sajtgombóc
Karácsonyi receptek: füstöltsajtos-káposztás fasírt
Karácsonyi receptek: illatos sült alma