Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Végre találtam egy újabb cukormáz receptet, nekem eddig sose sikerült, nem száradt meg még egy nap múlva sem. Pedig nem tűnik bonyolultnak, a hiba minden bizonnyal az én készülékemben van... Ugyanígy vagyok a mézeskaláccsal, az egész család rajtam röhög, mert falat lehet bontani a mézeseimmel, pedig betartom a fémdoboz-alma dolgot is. De legalább a kutyumnak ízlik.
Szóval itt a cukormázas sütirecept, vállalkozó szelleműek karácsonyfadíszt is készíthetnek belőle...
• 520 gramm finomliszt
• 220 gramm vaj
• 150 gramm porcukor
• 1,2 dl mézsűrűségű cukorszirup
• 1 evőkanál citromlé
• 2 tojás
• cukormáz
Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a vajat, a cukrot, a cukorszirupot, a citromlét és a tojásokat, és robotgéppel kikeverjük. (Időnként leszedjük és a többihez adjuk a tál falára ragadt tésztát.) Az elkészült tésztát2 órára letakarva a hűtőszekrénybe (illetve40 percre a mélyhűtőbe) tesszük, hogy jól tudjunk dolgozni vele.
2.
Előmelegítjük a sütőt
(4-es fokozat, 180 C). Lisztezett deszkán, lisztezett sodrófával 3 mm
vastagra nyújtjuk a tészta 1/4-ét, a többit visszatesszük a
hűtőszekrénybe. Lisztezett formákkal a tésztából különböző alakokat
szaggatunk (megteszi egy nagy kerek forma is), majd tortalapát
segítségével egymástól kb. 1 cm távolságban kizsírozatlan sütőlemezre
rakjuk őket...
http://www.nlcafe.hu/karacsonyi_etelek/20021205/karacsonyi_sutemenydisz/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Karácsonyi receptek: mézes zserbó
Karácsonyi receptek: Bolo Rei, a portugál kuglóf
Karácsonyi receptek: csokis-mézes gesztenyés muffin
Karácsonyi receptek: mézes-fahéjas sült ricotta