Zene: Ünnepi finomságok: karácsonyi puding

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

A karácsonyi puding talán a legklasszikusabb ünnepi finomság - az angolszász kultúrában. 

Ám ha már elirigyeltük a Halloween-t és a Valentin-napot, ne feledkezzünk meg a többi ínyünkre valkó dologról sem:)

Angliában nagyon erős hagyományok kötik a családokat az angol pudinghoz, mindegyik elkészíti a maga verzióját, és olyan nincs, hogy nincs az asztalon a többi finomság közt!

Az eredeti, XVII. századi receptben a gyümölcsök mellé húsfélék és birkafaggyú kerültek, mára szerencsére kiszorította ezeket a cukor, a margarin és az égetett szesz.

 

Íme a modern kori angol karácsonyi puding receptje:

 

10 dkg liszt

10 dkg cukor

15 dkg zsemlemorzsa

egy csomag vaníliáscukor

10 dkg margarin vagy vaj

3 tojás, 2 +1/2 dl tej

6 cl brandy vagy konyak

15 dkg kandírozott citrom- és narancshéj vegyesen

10 dkg apróra vágott, pirított dió, mandula, mogyoró, stb...vegyesen

15 dkg mazsola

15 dkg szőlő

15 dkg narancs

10 dkg koktélcseresznye (az aszalt termékeket árusító pultokat keresd a piacokon)

egy citrom

egy nagy csipet őrölt fahéj

egy csipet őrölt szegfűszeg

egy csipet só

 

Először is felforralom a mazsolát, majd papíron hagyom megszáradni és kihűlni. A kandírozott héjakat jó apróra vágom.

A lisztet összekverem a vajjal, a cukorral, a zsemlemorzsával, a szőlővel, koktélcseresznyével, a citrom lereszelt héjával, és az apró kockákra vágott belsejével. A narancsot is megpucolom, és belekockázom, azt is.

A tejet meglangyosítom a felvert tojásokkal együtt, elkeverem benne a brandyt/konyakot, majd az egézset a száraz részhez keverem. Simára, aztán beleszórom a pirított magokat is. MEgsózom, fűszerezem, nagyon simára keverem,  majd egy nagyméretű pudingsütőbe öntöm, és hűtőbe teszem jó 3-4 órára, hogy összeérjenek az ízek.

Azután előveszem, a tetjét befedem zsírpapírral, majd egy mély tepsibe vizet öntök, és ebbe helyezem a formát a sütőben. 140-150 fokosra előmelegített sütőben másfél órát gőzölöm. Akkor jó, ha már nem ragad a közepe!

 

 

Címkék: angol angol puding karácsonyi desszert karácsonyi puding karácsonyi recept karácsonyi édesség karácsonyi étel puding recept recept karácsonyra receptek sütemény süti karácsonyra

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu