Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A karácsonyi puding talán a legklasszikusabb ünnepi finomság - az angolszász kultúrában.
Ám ha már elirigyeltük a Halloween-t és a Valentin-napot, ne feledkezzünk meg a többi ínyünkre valkó dologról sem:)
Angliában nagyon erős hagyományok kötik a családokat az angol pudinghoz, mindegyik elkészíti a maga verzióját, és olyan nincs, hogy nincs az asztalon a többi finomság közt!
Az eredeti, XVII. századi receptben a gyümölcsök mellé húsfélék és birkafaggyú kerültek, mára szerencsére kiszorította ezeket a cukor, a margarin és az égetett szesz.
Íme a modern kori angol karácsonyi puding receptje:
10 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg zsemlemorzsa
egy csomag vaníliáscukor
10 dkg margarin vagy vaj
3 tojás, 2 +1/2 dl tej
6 cl brandy vagy konyak
15 dkg kandírozott citrom- és narancshéj vegyesen
10 dkg apróra vágott, pirított dió, mandula, mogyoró, stb...vegyesen
15 dkg mazsola
15 dkg szőlő
15 dkg narancs
10 dkg koktélcseresznye (az aszalt termékeket árusító pultokat keresd a piacokon)
egy citrom
egy nagy csipet őrölt fahéj
egy csipet őrölt szegfűszeg
egy csipet só
Először is felforralom a mazsolát, majd papíron hagyom megszáradni és kihűlni. A kandírozott héjakat jó apróra vágom.
A lisztet összekverem a vajjal, a cukorral, a zsemlemorzsával, a szőlővel, koktélcseresznyével, a citrom lereszelt héjával, és az apró kockákra vágott belsejével. A narancsot is megpucolom, és belekockázom, azt is.
A tejet meglangyosítom a felvert tojásokkal együtt, elkeverem benne a brandyt/konyakot, majd az egézset a száraz részhez keverem. Simára, aztán beleszórom a pirított magokat is. MEgsózom, fűszerezem, nagyon simára keverem, majd egy nagyméretű pudingsütőbe öntöm, és hűtőbe teszem jó 3-4 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Azután előveszem, a tetjét befedem zsírpapírral, majd egy mély tepsibe vizet öntök, és ebbe helyezem a formát a sütőben. 140-150 fokosra előmelegített sütőben másfél órát gőzölöm. Akkor jó, ha már nem ragad a közepe!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Karácsonyi receptek: Marcipános csokis keksz
Karácsonyi receptek: Szegedi halászlé
Karácsonyi kuglóf
Karácsony és Szilveszter lelkiismeret-furdalás nélkül