Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A karácsony és a szilveszter alapvető eleme a közös ünnepi étkezés.
Azonban sokan esünk abba a hibába, hogy túlzásba visszük az evést az ünnepek alatt, így pluszban felszedett kilókra, fáradékonyságra és stresszre tehetünk szert az év azon napjain, amelyek feltöltődésre adhatnának alkalmat.
A karácsonyi és szilveszteri ételek minden nemzetnél egyedi sajátosságokat viselnek, ám sok közös alapanyag is található...FOLYTATÁS
15 éve | . Édenkert Magazin | 1 hozzászólás
A szalvéta technika, avagy a decoupage (dekupázs) technika segítségével nemcsak az elnyűtt, kopott használati tárgyainkat "öltöztethetjük át", hogy ünnepi hangulatot varázsoljunk, hanem csodaszép ajándékokat is készíthetünk karácsonyra! Lássuk a technikát az alapoktól, azoknak, akik még soha nem próbálták ezt a kreatív díszítést!... FOLYTATÁS
|
|
I. Menü
Sütőtök krémleves
Hozzávalók:
1,5 kg kanadai sütőtök (hosszúkás),
1 fej vöröshagyma,
3 liter víz,
3 dl főzőtejszín,
só, fehérbors,
1 teáskanál barnacukor,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál vaj,
pirított tökmag.
Elkészítés: A vajat felmelegítjük és megdinszteljük
benne a vöröshagymát, beletesszük a felkockázott sütőtököt, megszórjuk barnacukorral és pároljuk kb. 10 percig. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk és pároljuk, amíg puha nem lesz.
Bor is, leves is, édes is, forró is...kell ennél több a karácsonyi vacsorához?
Hozzávalók:
1/2 liter fehérbor,
6 dl víz,
2 tojássárgája
10 dkg porcukor
2 evőkanál méz
fahéj
1-1 kávéskanálnyi citrom- és narancshéj lereszelve
A tojássárgákat elkeverem a cukorral, fűszerezem, belereszelem a gyümölcsök héját, felöntöm vízzel, majd a borral, és lassú tűzön állandóan kevergetve felfőzöm - de csak óvatosan, nehogy összeszaladjon a tojás!
A dél-afrikaiak nyelvén Rooibos-nak nevezett cserje jelentése magyarul „vörösbokor”. Ez a világszerte keresett növény rendkívül nagy koncentrációban tartalmaz fenoloidokat, bioflavonidokat, nyomelemeket (vas,kalcium,magnézium,réz,magnézium) és C vitamint. A kávé jótékony és élénkítő hatását ismerjük. Kóstolták már a teát és a kávét zseléként elkészítve? Megmutatjuk, mindössze 5 perc, és kész a zselés ünnepi desszert! ... FOLYTATÁS!
15 éve | . Édenkert Magazin | 0 hozzászólás
Itt az ideje készülődni: Lépésről-lépésre megismerhetjük a citruskoszorú készítésének fortélyait.
Hozzávalók...FOLYTATÁS
A Rooibos tea nem tartalmaz színezéket, tartósítószereket, aromákat, koffeint vagy teint, tehát nem élénkítő. Hacsak nem vadítjuk meg egy kis alkohollal, de így is egészséges és finom ünnepi koktélt kapunk belőle! Forró és kihagyhatatlan receptek következnek! ...FOLYTATÁS
Karácsonykor kell halat enni, mert Újévkor már elúszik a szerencsénkkel együtt...de nem mindegy, milyet! A rántott pontyon és a halászlén túl is van élet, mégpedig a pisztrángok háza táján.
hozzávalók:
2 pisztráng filézve, megtisztítva
10 dkg mandula
1,5 dl tejszín
10 dkg vaj
4 dkg teljes kiőrlésű liszt
2-3 gerezd fokhagyma
egy fél citrom leve
fél dl olaj
egy csipet só, egy-egy csipet rozmaring, kakukkfű és tárkony
A halat megmosom, bevagdosom, sóval bedörzsölöm és citromlével meglocsolom, jó bőven.
15 éve | Szőke Sándorné Ágota | 0 hozzászólás
Ady Endre: A Jézuska tiszteletére
A született Jézus,
Ez igézetes gyermek,
Áldja meg azokat,
Kik a szívünkbe vernek
Mérges szuronyokat.
Áldassanak bennünk
A kifeslett vér-rózsák:
Bánat, kín, szenvedés,
Mert Jézus volt a Jóság
S a nagy, szent türelem.
Csengessünk csengőkkel,
Szeressünk szeretettel,
Örüljünk, ha sírunk,
Ha ránk tör minden ember
S ha álul bántatunk.
A született Jézus
Született így s kívánta,
Hogy ez legyen az üdv:
Minden hívság kihányva
Életünk gömbiből.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás