Zene Blog: 2009. december

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zenés klub 2014 hírei - 2009. december

Adventi naptár története

A mindenki által jól ismert adventi naptár kitalálója egy Németországban élő édesanya volt 1900-as években.

Az ötletet a kisfia, Gerhard adta, aki minden nap azt kérdezte tőle még hány nap van karácsonyig? Az anyuka a türelmetlen gyermeknek 24 darab, kétszárnyú ablakokat vágott egy kartonra, egy másik papírlapra minden ablak elé helyezett egy cukorkát. A kisfiú minden nap kinyithatott egy cukorkát rejtő ablakot, a napról napra kevesebb meglepetés jelezte neki, hogy nem sokat kell aludnia a Jézuska érkezéséig.

Utolsó hozzászólás

Fekete Andrásné Zsuzsa üzente 14 éve

Az ötlet nagyon jó és időt álló. Az én fiaim már felnőtt korúak, de a mai napig várják a kalendáriumot. Boldog új évet mindenkinek!

Tovább 

Bölcselet, hogy - nincs új a Nap alatt,

de minden szép, alkotó gondolat,

újabb éltető, boldog napot ad,

amitől hitünk és reményünk megmarad.

 

Legyen hát újévi fohászunk és imánk:

a kertünkben serkenő aranyág,

a réteken sok-sok tavaszi virág,

óhajunk, hogy "Napocska" süss le ránk!

 

Adj nekünk életet és friss erőt,

szivárványt és tápláló esőt,

bő termést kinn a földeken -,

add, hogy jó Új Évünk legyen! 

Utolsó hozzászólás

Menyhárt Imréné üzente 14 éve

Aranyos kis fohász ! Mindenkinek B.U.É.K..

 

Elérkezett újra a legszebb, legbennsőségesebb ünnepünk a karácsony.

Újra meghirdetjük a tavaly elindított Karácsonyfa Szépségversenyt.

Igazán szeretetteli, kedves verseny volt a tavalyi, csak bíztatni tudlak, hogy idén te is vegyél részt benne. Ha állítotok karácsonyfát, fényképezd le és töltsd fel ide.

 

A tavalyi képekből láthatod, nem kell, hogy különleges, óriási vagy pompázatos legyen a karácsonyfátok ahhoz, hogy feltöltsd és megoszd velünk. Akár egy vázába állított és feldíszített fenyőággal is benevezhetsz és az se baj, ha nem te díszítetted fel :-)

 

 

A ti családi karácsonyfátok lehet a Network


o

ooo

 oooo

legszebb,

legeredetibb,

leggiccsesebb és

legviccesebb  

 

kará

csonyfája !

Tovább 

Ezzel a zenés, karácsonyi, gyönyörű videóval kívánok sok sok boldogságot mindenkinek!!

 

Áldott ünnepket!

 

 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólás

Szalókiné Pataky Etelka üzente 14 éve

Szívből gratulálok ehhez a gyönyörű művészi alkotáshoz.Nagyon köszönöm , csodálatosan szép.Áldott, Boldog , Békés ünnepeket, örömökben gazdag Új Évet kívánok sok szeretettel!

Unod a bejglit? Nem maradt időd a desszert elkészítésére? Karácsonykor sem vagy képes önmagadból kivetkőzve varázslatos konyhatündérré változni? Sebaj! Próbálkozz valami nagyon egyszerű, és nagyon finom gyümölcsös finomsággal!

 

Hozzávalók:

 

6 db nagyobb savanykás alma

3 evőkanál vaj

3 evőkanál lekvár

6 kávéskanál cukor

3 evőkanál darált mák

2 evőkanál mazsola

1 csomag vanilincukor

fél citrom lereszelt héja

fahéj

 

network.hu

Az almákat félbevágom, a magházukat kiszedem, és villával mindet megszurkálom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm a receptet, ez tényleg gyors,---és még egészséges is!

Tovább 

A Karácsony gyermek álom, 

amíg élek, mindig várom...

kinn hólepel, bent zöld fenyő,

megérint a Teremtő!

 

Áldást hoz és örömet,

átható a szeretet...

szánkón jön a Boldogság,

tárt karokkal várok Rád...

Utolsó hozzászólás

Kissné Bokor Éva üzente 14 éve

Ez a versike nagyon kedves aranyos a karácsony a szeretet ünnepe és szívhez szóló.Éva

Karácsonyi idézetek

Csak kevés holmi van, ami hű marad az emberhez. Talán néhány könyv, egy szerencsepénz vagy egy folyton gyarapodó bélyeggyűjtemény. És a szülői ház karácsonyfadíszei.

Stephen King

Utolsó hozzászólás

Nagy Andrásné Katalin üzente 14 éve

Bizony örzök én is régi karácsonyfadiszt még a szülői házból kisházikó fehér olyan mintha kristálycukorral volna behintve csillog.
Kivánok mindenkinek Boldog Krácsonyt és Örömteli Üjévet.

Karácsonyfa - fenyőfa

oldal 1 / 2

A karácsonyfa-állítás első írásos emléke a 17. századból maradt fent Elzászban. Az új szokás elsősorban a protestánsok körben terjedt német nyelvterületen, hazánkba szintén a németek révén érkezett meg. Az új keletű divat annyira népszerű volt az arisztokrácia és a polgárság körében, hogy a zsidó vallásúak is átvették a szokást. A városokban elterjedt faállítás fokozatosan kiszorította betlehemezést, míg a falvakban ez a folyamat csak később, a 20.

Tovább 

 

December nemcsak az év utolsó hónapja, hanem az ünnepi csúcsszezon időszaka is. A megannyi teendő közepette, ebben a hónapban fektetjük a legnagyobb hangsúlyt a lakás kidekorálására.

 

Otthonunkat is ünnepi köntösbe öltöztetjük. Általános nagytakarítás, suvickolás, frissítés vár a lakás minden zegzugára. A legtöbben új függönyt, takarót és egyéb ünnepi hangulatot kölcsönző dekortárgyakat vásárolnak. A domináns színek: piros, vörös, zöld és narancs.

Tovább 

Juhász Gyula: Karácsony felé

 


Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

 

...Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

...És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

Tovább 

network.hu

 A fasírt elmaradhatatlan eleme a vendégváró svédasztalnak, de valljuk be, egy picit már unalmas. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy száműzni kellene az ünnepi asztalról, csak érdemes egyet cifrázniaz alaprecepten. Így készül a holland sült húsgolyó!

 

 

 

Hozzávalók:

 

20 dkg darált pulykahús

15 dkg (füstölt) főtt sonka

10 dkg gouda sajt

3 tojás

8 dkg vaj

5 evőkanál liszt

15 dkg zsemlemorzsa

1 nagy fej vöröshagyma

2,5 dl tej

1 dl víz

1 evőkanál olaj

1 sárgarépa

petrezselyem, kakukkfű, szerecsendió, só, fehérbors

olaj a sütéshez

 

A húst először forró olajon megsütöm, azután a lereszelt sárgarépával is összesercinetm, kakukkfűvel ízesítem.

Tovább 

network.hu

A karácsony és a szilveszter alapvető eleme a közös ünnepi étkezés.

Azonban sokan esünk abba a hibába, hogy túlzásba visszük az evést az ünnepek alatt, így pluszban felszedett kilókra, fáradékonyságra és stresszre tehetünk szert az év azon napjain, amelyek feltöltődésre adhatnának alkalmat.

A karácsonyi és szilveszteri ételek minden nemzetnél egyedi sajátosságokat viselnek, ám sok közös alapanyag is található...FOLYTATÁS

 

 

network.hu

A szalvéta technika, avagy a decoupage (dekupázs) technika segítségével nemcsak az elnyűtt, kopott használati tárgyainkat "öltöztethetjük át", hogy ünnepi hangulatot varázsoljunk, hanem csodaszép ajándékokat is készíthetünk karácsonyra! Lássuk a technikát az alapoktól, azoknak, akik még soha nem próbálták ezt a kreatív díszítést!... FOLYTATÁS

Utolsó hozzászólás

Tóthné Németh Ildikó üzente 14 éve

Tényleg nagyon jó ötlet. Köszi

ktUn95 nzzhvdhvhnol, [url=http://fikljwdvwfbu.com/]fikljwdvwfbu[/url], [link=http://kwmjrgztrnre.com/]kwmjrgztrnre[/link], http://vqpmdesornaz.com/

I.  Menü

Sütőtök krémleves

Hozzávalók:

1,5 kg kanadai sütőtök (hosszúkás),

1 fej vöröshagyma,

3 liter víz,

3 dl főzőtejszín,

só, fehérbors,

1 teáskanál barnacukor,

1 evőkanál liszt,

1 evőkanál vaj,

 pirított tökmag.

 

Elkészítés: A vajat felmelegítjük és megdinszteljük

benne a vöröshagymát, beletesszük a felkockázott sütőtököt, megszórjuk barnacukorral és pároljuk kb. 10 percig. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk és pároljuk, amíg puha nem lesz.

Tovább 

Bor is, leves is, édes is, forró is...kell ennél több a karácsonyi vacsorához?

 

Hozzávalók:

 

1/2 liter fehérbor,
6 dl víz,
2 tojássárgája
10 dkg porcukor

2 evőkanál méz

fahéj

1-1 kávéskanálnyi citrom- és narancshéj lereszelve

 

network.hu

A tojássárgákat elkeverem a cukorral, fűszerezem, belereszelem a gyümölcsök héját, felöntöm vízzel, majd a borral, és lassú tűzön állandóan kevergetve felfőzöm - de csak óvatosan, nehogy összeszaladjon a tojás!

Utolsó hozzászólás

A Tuz üzente 14 éve

Gyakran csinálok ilyet (nem csak karácsonykor). Sajnos mindig elfogy...idő előtt.:)))))))))

Tovább 

 

network.hu

A dél-afrikaiak nyelvén Rooibos-nak nevezett cserje jelentése magyarul „vörösbokor”. Ez a világszerte keresett növény rendkívül nagy koncentrációban tartalmaz fenoloidokat, bioflavonidokat, nyomelemeket (vas,kalcium,magnézium,réz,magnézium) és C vitamint. A kávé jótékony és élénkítő hatását ismerjük. Kóstolták már a teát és a kávét zseléként elkészítve? Megmutatjuk, mindössze 5 perc, és kész a zselés ünnepi desszert! ... FOLYTATÁS!

 

Tovább 

 

network.hu

Itt az ideje készülődni: Lépésről-lépésre megismerhetjük a citruskoszorú készítésének fortélyait.

 

Hozzávalók...FOLYTATÁS

 

network.hu

A Rooibos tea nem tartalmaz színezéket, tartósítószereket, aromákat, koffeint vagy teint, tehát nem élénkítő. Hacsak nem vadítjuk meg egy kis alkohollal, de így is egészséges és finom ünnepi koktélt kapunk belőle! Forró és kihagyhatatlan receptek következnek! ...FOLYTATÁS

 

Karácsonykor kell halat enni, mert Újévkor már elúszik a szerencsénkkel együtt...de nem mindegy, milyet! A rántott pontyon és a halászlén túl is van élet, mégpedig a pisztrángok háza táján.

 

hozzávalók:

 

2 pisztráng filézve, megtisztítva

10 dkg mandula

1,5 dl tejszín

10 dkg vaj

4 dkg teljes kiőrlésű liszt

2-3 gerezd fokhagyma

egy fél citrom leve

fél dl olaj

egy csipet só, egy-egy csipet rozmaring, kakukkfű és tárkony

 

network.hu

A halat megmosom, bevagdosom, sóval bedörzsölöm és citromlével meglocsolom, jó bőven.

Tovább 

Ady Endre: A Jézuska tiszteletére

A született Jézus,
Ez igézetes gyermek,
Áldja meg azokat,
Kik a szívünkbe vernek
Mérges szuronyokat.

Áldassanak bennünk
A kifeslett vér-rózsák:
Bánat, kín, szenvedés,
Mert Jézus volt a Jóság
S a nagy, szent türelem.

Csengessünk csengőkkel,
Szeressünk szeretettel,
Örüljünk, ha sírunk,
Ha ránk tör minden ember
S ha álul bántatunk.

A született Jézus
Született így s kívánta,
Hogy ez legyen az üdv:
Minden hívság kihányva
Életünk gömbiből.

Tovább 

Valódi fenyő?  Műanyag fenyő?  Vagy fenyőágak? Ez itt a kérdés!

 

network.huÉn minden évben, mindig a hajrában vettem meg a fenyőt, általában 23-án, vagy 24-én. Sajnos. Persze ez a megoldás azért is jó, mert ilyenkor már lehet alkudni, viszont azért rossz, mert nem biztos, hogy az ember a legszebb fákhoz jut hozzá.

 

 

Most, hogy nagy a család és sokan ünnepeljük együtt a karácsonyt tavaly beszereztünk egy élethű műanyag fenyőt a Tescoból. Egyszer 14.000 forint volt.  Környezetkímélő és ugyanolyan szép, mint egy igazi.

Tovább 

Habos, krémes mártásos Receptek : 
A receptekben szereplő tej alapú összetevők helyettesíthetőek növényi fehérjeporral és zselatinnal kevert alappal, azoknak akiknek fontos hogy ne legyen tejszín a habokban.
Citromhab aszalt szilvalevessel Citromhab aszalt szilvalevessel
Citromhab aszalt szilvalevessel

Tipp:
Hideg, meleg aszalt szilvaleveshez, tejfölös, tejszínes halleveshez tálaljuk.

Hozzávalók:

  • 0,5 literes Pingvin  habszifon
  • 1 db habpatron
  • 5 tojás fehérje
  • 3 evőkanál méz
  • 1 citrom leve

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd habszifon készülékben habot készítünk belőle.

Tovább 

network.hu

Hogyan készítsünk hóembert? Kreatívan és egyszerűen! Akár egy méter magasat is alkothatunk, ami nem csak vidám dekorációnk az ünnepekre, de nagyon egyedi is. Olcsó, mutatós és nem kell különösebb kézügyesség az elkészítéséhez!

A nagy hóember készítéséhez 3 különböző méretű hungarocell golyó szükséges: egy...FOLYTATÁS

Ha már torkig vagyunk az édességgel, együnk valami finom, laktató, klasszikus magyaros fogást is. A Kecskeméti sertésborda igazi különlegesség, jóféle barackpálinkával, malachússal, zsírral és kenyérrel. (Hivatalosan friss barackkal készül, de jobb híján érjük be az aszalt változattal, az sem utolsó ízvilág!) És van benne egy ünnepi kacifánt: a flambírozás!

 

Hozzávalók:

 

80 dkg sertéskaraj (8 szeletnyi!)

4 szem aszalt sárgabarack

3 cl barackpálinka

2 dl olaj

8 vékony szelet fehérkenyér

10 dkg Karaván vagy Pannónia sajt

só, bors, liszt,

 

köretnek főtt rizs, vagy párolt zöldség

 

 

network.hu

A húst kicsontozom, kiklopfolom, besózom, borsozom, majd lisztbe tunkolom, és egy deci forró olajban kisütöm.

Utolsó hozzászólás

Bécsi Lászlóné üzente 14 éve

Kedves Dóra!
Ezt az ételt nem bonyolult elkészíteni, különlegesség és biztos vagyok benne, hogy finom.
Adtál egy ötletet, köszönöm.
Szép karácsonyt!
Üdv.: Irma

Tovább 

Könnyű, ízletes különlegesség a jeges tundrákról:) mert a tél az mégiscsak tél, és ha nem is lesz fehér, azért megidézhetjük a hóesést is a karácsonyi asztalhoz!

 

Hozzávalók:

1 bögre megolvasztott vaj

fél bögre cukor

egy csomag vaníliáscukor

2 + 1/4 bögre liszt

1/4 teáskanál só

3/4 bögre finomra vágott dió és mandula vegyesen

 

network.hu

Előmelegítem a sütőt (közepes hőfokra), a vajat összekeverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Eldolgozom benne a lisztet, a sót és a diót, mandulát, és alaposan összegyúrom.  Azután kézzel golyókat formázok belőle, és sütőpapírral bevont tepsiben készre sütöm.

Utolsó hozzászólás

B Klári üzente 14 éve

Még jobb, ha a tésztát sütés előtt egy napig hűtőben pihenteted, akkor nem mállik annyira szét.

Tovább 

network.hu

Nesze neked muffin, süsd meg magad! Ötletes ajándékkal lepheted meg a sütni és főzni szerető ismerőseid, ha üvegbe zárt sütemény-hozzávalókat raksz a fenyőfa alá.
Ajándékmustra következik!
Akár karácsonyra is elkészítheted kedvenc muffinreceptedet üvegbe zárva.




Ötletes ajándékkal lepheted meg sütni és főzni szerető szeretteidet. Csak körül kell nézni...FOLYTATÁS

A zsebógolyó olyan, mint a kókuszgolyó, csak...zserbóból van:)

 

Hozzávalók:

 

10 dkg dió

5 dkg háztartási keksz

15 dkg aszalt sárgabarack

1 evőkanál baracklekvár

1 evőkanál porcukor

1 csomag vanilincukor

2 evőkanál narancslé, vagy baracklé

egy fél citrom lereszelt héja

1 kávéskanál rumaroma

 

egy fél tábla étcsoki

1 kávéskanál vaj

1 kávéskanál tejszín

 

network.hu

 

A kekszet finomra darálom, a diót kicsit durvábbra, az aszalt sárgaarackot apróra vágom, és beáztatom a gyümölcslébe.

Utolsó hozzászólás

Kiss Béláné üzente 14 éve

Nem kevés az az 5 dkg kekszpor ? Mi fogja össze.Minden darabos benne, a lekvár meg ragacsossá teszi ha nincs benne elég keksz szerintem.

Tovább 

Angyali mese

Kicsi angyal könnye pereg
vigasztalja égi sereg.
Elveszett a glóriája
egyik felhőn sem találja.

Ezüst fényű, kicsi ékszer
viselése sosem kényszer.
Büszke volt rá nagyon-nagyon
értéke nem kincs vagy vagyon.

Hold sugárból éjjel szőtte,
szeretete fogta össze,
fényét tiszta lelke adta.
Vigyáz reá, megfogadta!

...és lám, mégis nyoma veszett!
Szégyen, hogy mindez megesett!
Hol lehet most?- kérdi ríva,
társaira tekint sírva.

Kutat szemük messze nézőn,
szól az egyik együtt érzőn:
Talán leesett a Földre.

Tovább 

 

network.hu

Karácsonyfadíszek vagy asztali dekorációk: az idei trend az időtlenséget sugalló barna, vörös, kék színeket, a sarkköri hangulatot teremtő sejtelmes ezüst és fehér fényeket hozza el az ünnepekre. Termések, papír, fém, műanyag, egy kis ezüst- vagy aranyspray, és könnyedén mi is elkészíthetjük a díszeinket. Legyünk kreatívak, merítsünk ihletet a természetből...

 

"A természet színei" a témája az idei karácsonyfadísz - trendnek. Nagyon mutatósak a...

Tovább 

Már lassan itt az ideje, hogy teljes karácsonyi pompába öltöztesd lakásodat. Jó, ha már ünnepek előtt ráhangolódunk arra a pár napra, amit majd szeretetben töltünk együtt.

 

A femina.hu oldalon találtam egy cikket, ami az öt legszebb karácsonyi dekorációt taglalja. Nagyon mutatósak, ráadásul Te is könnyen elkészítheted őket, annyira egyszerűek.

 

Nézd meg itt!

 

network.hu

A lányomtól kaptam az ötletet, hogy saját kezű ajándékokkal is hatalmas örömöt lehet szerezni. Tavaly ő így tett, és valóban igényes, szép ajándékok kerültek ki a kezéből. Én egy hangulatos havas gömböt kaptam, azóta is lakásom dísze!

 

 

network.hu

Elkészítése nagyon egyszerű! Vegyél egy szebb befőttes üveget, olyat, ami inkább kisebb méretű. A tetejének az aljára ragassz egy kis porcelán figurát, angyalkát, rénszarvast vagy télapót, amit a karácsonyi vásárokban meg is vásárolhatsz.

Tovább 

A szaloncukor története

 

Jellegzetes karácsonyi csemege a szaloncukor, amelyből ma nagyon sokfélét vásárolhatunk. A szaloncukor híres mestercukrászok műhelyeiben született a múlt században, és csak nálunk maradt hagyományos ünnepi édesség. Ez a finomság otthon is elkészíthető.
Szaloncukrot már a múlt században készítettek a cukszászok, de az édesség igazán a századfordulón vált divatossá. A reformkorban - francia minta nyomán - jött divatba a polgári lakásokban a fogadószoba, azaz szalon, ahol karácsonyfát állítottak, és így lett a fán lévő díszesen csomagolt csemege neve szaloncukor.

Utolsó hozzászólás

köműves petra üzente 14 éve

elég hosszú történet de jó

Tovább 

A hagyományos karácsonyi sütemény, a foszlós-omlós kuglóf mézzel és mandulával turbózott ünnepi változata - kezdőknek és haladóknak egyaránt!

 

A mézes kuglóf hozzávalói:

 

20 dkg liszt

2 tojás

1 zacskó sütőpor

1 dl tej
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

egy csomag vaníliáscukor

3 evőkanál méz
őrölt fahéj

egy pirinyó só

10 dkg csokoládé (a kedvenced)

10 dkg szeletelt mandula

egy fél citrom héja

egy marék aszalt szilva apróra vágva

 

network.hu

A lisztet elkeverem a felvert tojásokkal és egy pici sóval, majd hozzáadom szépen sorban a kakóport, a sütőport, a víníliáscukrot,  elkeverem a tejjel, végül hozzákeverem a mézet is.

Tovább 

7K20EM Walking in the presence of giants here. Cool thinking all anorud!

nálunk már tradíció - aki elkészíti, kérem jelezzen vissza...részletes recept az oldalamon a blogban...

nem tudom a videót feltenni, miért ?

...RÉSZEGES CSIRKECOMB, (pulykamell)  BACONBA GÖNGYÖLVE...

 

---rém egyszerű, nincs vele sok gond - előkészítéstől tálalásig max másfél óra ---kb 2 kg-os pulykamellnél 2-3 óra

... az egész azzal kezdődik, hogy veszel egy üveg - lehetőleg 7 decis félszáraz fehérbort- kb 2 dl-t félreteszel, ennyi kell a húshoz, a többi ízlés szerint, mire a hús megsül általában elfogy...

Utolsó hozzászólás

Fekete Péter üzente 14 éve

... ez tetszett... !

Tovább 

network.hu

A mézes zserbó tuljadonképpen csak annyiban különbözik a hagyományostól, hogy mézzel készül.

És ettől lesz teljesen más, hogy is fogalmazzak, olyan...ünnepi!:)

Ez a sütemény nem a legegyszerűbbek közé tartozik, de az íze (és a család) meghálája a beléfeccölt energiát.

 

 

Hozzávalók:

 

a tésztához


0,5 kg liszt
15 dkg porcukor

2 tojás

1 ek tejföl

4 ek olvasztott méz

1-2 ek margarin

1 kk szódabikarbóna

egy csipet só


a krémhez


5 dl tej

4 ek liszt

2 tojás
20 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

a mázhoz


3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

20 dkg porcukor
10 dkg vaj

3 ek tej

 

A tészta hozzávalóit szépen lassan, egyenként adagolva összedolgozom, majd belisztezett deszkán kinyújtom jó vékonyra, ezután négyfelé vágom, és fejjel lefelé fordított tepsi alján 160 fokon megsütöm.( A tészta akkor jó, ha rugalmas, de nem túl lágy!)

Közben elkészítem a krémet: a tojássárgát elkeverem a tejjel, a liszttel és a vaníliáscukorral, állandó kevergetés mellett felfőzöm, majd hagyom szépen kihűlni.

Utolsó hozzászólás

Ballabás Jánosné margo üzente 14 éve

Köszönömszépen a receptet megsütöttem nagyon finom

Tovább 

network.hu

Egy szép gyertyának mindenki örül. És ha mi készítjük, akkor még személyesebbé tehetjük az ajándékot. Készítsünk színes és illatos gyertyákat! Megmutatjuk, hogyan!

Nagyon sokféle formát lehet kapni műanyagból:  kúp, henger, téglalap, kocka, gömb stb alakút. De ha nincs, megteszik az üvegformák, konzervdobozok, minden, ami... FOLYTATÁS

Igaz, ez nem olyan "flancos" recept, de nekünk mindig a karácsonyvárás jut eszünkbe róla. Akkor az igazi, ha előtte kimelegedtünk egy jó kis hócsatában, utána meg a forró kakaó jól átmelegít minket!

 

 

 

Hozzávalók:

 

tej

cukrozatlan kakaópor

néhány kocka étcsoki

méz

fahéj

vaníliarúd

reszelt narancshéj

őrölt fahéj vagy cukrozatlan kakaópor a tetejére

 

(Mennyiségeket szándékosan nem írtam sehová, nálunk ez teljesen ízlés kérdése.)

 

Elkészítés:

 

Egy edénybe beleteszek minden hozzávalót, és lassú tűzön, állandóan kevergetve majdnem forrásig főzöm.

Tovább 

network.hu

Sok családban már advent első vasárnapján megkezdődik a karácsonyi készülődés, hiszen karácsonyig alig néhány hét van hátra. Ünnepi hangulatot teremthetünk, ha adventi koszorúval díszítjük a lakást. Adunk egy újabb ötletet!Adventi koszorút mi magunk is készíthetünk, nem kell beérnünk a bolti "műanyag" változattal. A lényeg, hogy természetes anyagokat, illetve növényeket használjunk. A koszorún három szín... FOLYTATÁS

Egy nagyszerű, különleges halrecept karácsonyra! Elékszíteni nem nagy kunszt, de az íze rendkívül finom.

 

Hozzávalók:

 

70 dkg harcsahús

3-4 evőkanál olívaolaj

4-5 gerezd fokhagyma

5-6 babérlevél

0,5 dl almaecet vagy borecet

egy evőkanál só

egy kávéskanál fehérbors

 

 

network.hu

A halat szépen megtisztogatom, megmosom, és egy serpenyőbe teszem.

Fél deci ecetet felöntök fél deci vízzel, ebbe préselem a fokhagymát, belekeverek egy evőkanál sót, egy kávéskanálnyi durvára őrölt fehérvborsot, és beletépkedem-töröm apróra a babérlevelet is.

Tovább 

network.hu

 Karácsonykor az egytálételek és a sültek mellé bőven elkél a váendégváró falatka, az apró csipegetnivaló. Ez a sajtgombóc recept hagyományosnak a legkevésbé sem mondható, de ha egyszer megkóstoljátok, egész biztosan tradicionális karácsonyi fogássá válik nálatok is.

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

1 tojás

6 tojásfehérje

3 ek zsemlemorzsa

5 dkg reszelt mozzarella

5 dkg reszelt füstölt sajt

10 dkg reszelt parmezán

egy teáskanál liszt

1-2 gerezd fokhagyma

egy kávéskanál só

őrölt fehérbors, zöldfűszerek ízlés szerint

 

A fokhagymát átpréselem, az egész tojást pedig felverem a liszttel és a zsemlemorzsával.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Karácsonyi receptek - ünnepi sütemények

Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók:
• 60 dkg liszt, • 5 dkg élesztő
• 200 ml 35 fokra melegített tej , • 5 dkg cukor
• 1 tojás , • 1/4 teáskanál kardamom
• 1/2 vaníliarúd , • 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
• 1/2 teáskanál só , • 27,5 dkg puha vaj
• 15 dkg mazsola , • 5 dkg tört mandula
• 5 dkg kockára vágott kandírozott citromhéj
• 5 dkg kockára vágott kandírozott narancshéj
• 2 evőkanál rum
• 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A 0,5 kg lisztet elkeverjük a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. Megszórjuk liszttel, és 20 percig kelesztjük. Tojást, fűszereket és sót adunk a tésztához, és liszttel kemény tésztává gyúrjuk. 15 percig tovább kelesztjük. 20 dkg vajat 10 dkg liszttel összedolgozunk, és belegyúrjuk a kelt tésztába. További 15 percig kelesztjük.
Elkeverjük a mazsolát a mandulával, a kandírozott citromhéjjal és narancshéjjal, valamint a rummal. Kicsit állni hagyjuk, és beledolgozzuk a tésztába. 15 perc múlva kalácsot formálunk a tésztából. 20 cm hosszú, lapos rudat gyúrunk, a két végén kicsit benyomjuk, és hosszában középen összehajtjuk. 20-30 percig kelesztjük, majd megsütjük. A gyümölcskenyeret még melegen olvadt vajjal bekenjük, és megszórjuk vaníliás porcukorral.


Karácsonyi gyümölcskenyér 2.
Hozzávalók:
• 3 tojás
• 5 evőkanál liszt
• 1 kávéskanál kakaó
• 1 kávéskanál
• mézeskalács
• fűszerkeverék
• fél citrom és narancs reszelt héja
• 4-5 szem dió és füge
• 1 banán
• 1 kávéskanál
• sütőpor
• 3-4 evőkanál kristálycukor
• 2-3 evőkanál kefir
• 4-5 dkg margarin
Elkészítés:
A 3 tojássárgáját a vajjal, a cukorral, a kefírrel, a fűszerekkel és a lereszelt citrom- és narancshéjjal robotgép segítségével összedolgozzunk, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd még egyszer átdolgozzuk. Közben a tojásfehérjéket keményre verjük, majd a tésztába öntve mégegyszer átdolgozzuk a robotgép segítségével, hogy jó krémes legyen. Hozzáadjuk a kockákra vágott banánt, fügét és diót, a masszát kikent edénybe rakjuk (pl. őzgerinc formába), és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük - vagy amig a teteje megemelkedik és szép barna lesz.
Megjegyzés:
Téli fűszerezése a karácsonyt juttatja eszünkbe. Kellemes uzsonna a hétköznapokon is, kávéval vagy teával.
Gyümölcskenyér (Uruguay)
Hozzávalók:
• 3 db banán, • 1/4 bögre cukor
• 2 db tojás, • 120 gramm olvasztott margarin
• 1 evőkanál tej, • 2 bögre liszt
• 1 kiskanál sütőpor, • 1 kiskanál szódabikarbóna
• 1 csipetnyi só, • 1/2 bögre aprított dió

Elkészítési módja:
A banánt pépesre összetörjük, majd a cukorral, a tojással, a margarinnal és a tejjel összekeverjük. Külön összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és az aprított diót. Ezután a banános pépet hozzákeverjük a liszthez. Az így kapott masszát kivajazott és meglisztezett tepsibe vagy őzgerinc formába öntjük. Meleg sütőbe tesszük, és amikor barnulni kezd a teteje, közepes hőmérsékleten sütjük.
Gyümölcskenyér szentestére


Hozzávalók:

• 20 dkg aszalt szilva
• 30 dkg aszalt körte
• 20 dkg aszalt füge
• 1,1 liter víz
• 24 dkg mazsola
• 12 dkg dió
• 12 dkg mogyoró
• 12 dkg cukrozott citromhéj
• 12 dkg kristálycukor
• 1/2 teáskanálnyi őrölt fahéj
• csipetnyi őrölt szegfűszeg
• ánizs és só
• 0,5 dl rum
• 1 citrom leve
• 35 dkg finomliszt
• 6 púpozott evőkanál búzakorpa
• 1 dkg élesztő
• hámozott, félbevágott mandula
• tetszés szerint kandírozott gyümölcs a díszítéshez
• 1 teáskanálnyi víz a mázhoz
• zsiradék a tepsihez

Elkészítése:
A gyümölcskenyér előkészítését a sütés előtti napon kell kezdeni, mert a gyümölcsöket legalább 12 órán át kell áztatni. A szilvára, körtére és fügére ráöntünk kb. 1 liter vizet és letakarva egész éjjel ázni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, és apróra összevágjuk.
A cukrozott citromhéjat, a mandulát, az apróra vágott diót és mogyorót a cukorral és a rummal összekeverjük és 2 órán át, állni hagyjuk, ezután a többi megpuhított gyümölccsel, egy citrom levével és a fűszerekkel jól összekeverjük.
15 dkg finomlisztet 3 evőkanál búzakorpával, 1 dl kézmeleg vízzel, 1 dkg élesztővel, csipetnyi sóval összekeverünk, kenyértésztát készítünk és félretesszük keleszteni. A gyümölcsmasszát összekeverjük 20 dkg liszttel, 3 evőkanál búzakorpával. Ezt összedolgozzuk a megkelt tésztával, majd két részre osztjuk, és kerek cipókká formázzuk.
Mindkét kezünket hideg vízbe mártva a cipók tetejét laposra simítjuk. Fél mandulákat teszünk rá, és ízlés szerint kandírozott gyümölcsökkel díszítjük.
A gyümölcskenyereket kizsírozott tepsibe tesszük, még kb. 30-40 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben kb. 180 fokon 70-80 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, majd a következő mázzal kenjük be: 3 teáskanálnyi cukrot feloldunk 1 teáskanálnyi vízben, majd felforraljuk.
Ha sokáig frissen akarjuk tartani a gyümölcskenyeret, jól záródó fémdobozban tartsuk!


Drezdai püspökkenyér
Hozzávalók:
A tésztához:
• 10 dkg mazsola,
• 10 dkg fekete szemű mazsola, • 3 evőkanál rum,
• 5 dkg élesztő,
• 1/8 liter tej,
• 10 dkg cukor,
• 10 dkg vaj vagy margarin,
• 5 dkg zsír,
• 50 dkg liszt,
• 1 tojás,
• 1/2 teáskanál só,
• fahéj,
• vaníliás cukor,
• 1 citrom reszelt héja,
• 10 dkg mandula.
Ezen kívül:
10 dkg vaj,
6 dkg cukor,
5 teáskanál porcukor
Elkészítése: A mazsolákat áztassuk a rumban. Az élesztőt egy kevés cukorral futtassuk fel langyos tejben. Meleg helyen, 10-15 percig kelesszük. A maradék cukrot, a zsírt és a többi hozzávalót keverjük össze. A mazsolát adjuk hozzá, majd 1 órát pihentessük. A tésztát kenyér formára alakítjuk, a széleit alufóliával határoljuk, hogy ne csússzon szét. A tepsit sütőpapírral rakjuk ki, tegyük bele a tésztát, 30 percet hagyjuk állni, majd 180 fokos sütőben 65–70 percig süssük. Ha megsült, a meleg püspökkenyeret olvasztott vajjal kenjük be, és szórjuk meg cukorral.
Bejgli

Hozzávalók:
• 1 kg liszt,
•20 dkg vaj vagy margarin,
•15 dkg zsír,
•60 dkg cukor,
•1 dkg élesztő,
•2 tojás, •2 dl tej, •só,
•40 dkg mák,
•40 dkg dió,
•10 dkg mazsola,
•fél citrom,
•4 dkg búzacsíra vagy zsemlemorzsa


A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, és cipókba formáljuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Hármat mákos, hármat diós töltelékkel töltünk meg úgy, hogy a sűrű tölteléket lapos késsel egészen a tészta széléig kenjük, a keskenyebbik oldalon kb. 1 cm-t visszahajtunk a tésztából, és felsodorjuk.

Gyengén kizsírozott tepsibe rakjuk a megtöltött bejgliket, tojással megkenve fél óráig meleg helyen tartjuk, ismét megkenjük, és ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad. Mérsékelten meleg sütőben, kb. 35-40 percig, sütjük. Így szép márványos lesz.Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább lesz a töltelék).

Diótöltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk és az őrölt dióra öntjük. Hozzáadjuk a megtisztított mazsolát, reszelt citromhéjat, és 4 dkg zsemlemorzsát, vagy búzacsírát.

Fonott kalács

A gyúrt élesztős tésztáknál leírt módon elkészítjük a kelt tésztát. Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és három vagy öt cipóra osztjuk. Ezekből egyforma rudakat sodrunk, és egy kicsit meghúzogatva három vagy öt ágból a kalácsot megfonjuk.

Hozzávalók a tésztához
• 500 g liszt
• 20 g élesztő
• 40 g porcukor
• 3 dl tej
• 50 g vaj
• 2 db tojássárgája
• só
• a tészta nyújtásához: 100 g liszt
• a sütőlemez kenéséhez: olaj
• a tészta kenéséhez: 1 db tojás

Elkészítése
A gyúrt élesztős tésztáknál leírt módon elkészítjük a kelt tésztát. Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és három vagy öt cipóra osztjuk. Ezekből egyforma rudakat sodrunk, és egy kicsit meghúzogatva három vagy öt ágból a kalácsot megfonjuk. A megfont tésztát a zsiradékkal megkent sütőlemezre kelni tesszük. Ha kétszeres nagyságúra nőtt, tetejét a felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 40 percig sütjük. Letakarva kihűtjük, és csak hidegen szeleteljük fel.


Gyömbéres mézes

Hozzávalók:
• 30 dkg margarin
• 30 dkg cukor
• 3 tojás
• 25 dkg folyékony barna cukor (helyette használhatunk mézet
• 2 kávéskanál őrölt gyömbér
• 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
• 1 kávéskanál őrölt narancshéj
• 1 kg liszt
• 3 kávéskanál szódabikarbóna
• 2 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Összefőzzük a folyékony barna cukrot (vagy mézet) és a fűszereket, hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg kihűl. Felverjük a tojást és a cukrot. Összekeverjük a liszt felét a szódabikarbónával, majd összekeverjük a cukros (vagy mézes) margarinnal. Hozzáadjuk a felvert tojást és a maradék lisztet. Nem dolgozzuk ki a tésztát. Légmentesen lefedjük, és állni hagyjuk egy éjszakát. Másnap kinyújtjuk a tésztát, és formákra szaggatjuk. A sütőben aranysárgára sütjük közepes hőfokon

Gyömbéres süti

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
• 20 dkg ét-tortabevonó, • 20 dkg puha vaj,
• 10 dkg porcukor, • 10 dkg keksz,
• 15 dkg kandírozott gyömbér, cseresznye
Elkészítése:
A tortabevonót olvasszuk fel forró víz felett. A vajat és a porcukrot keverjük habosra. A kekszet vágjuk apróra, a gyömbért daráljuk le. A kihűtött csokit, a kekszet és a gyömbért keverjük össze a vajkrémmel. Tegyük a hűtőbe. Fagylaltoskanállal vagy két teáskanállal dió nagyságú golyókat formázzunk belőle. A tetejére tegyünk kandírozott cseresznyét, és fogyasztásig tegyük a hűtőbe.

Habcsók

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
• 2 tojásfehérje
• 15 dkg porcukor
• 3 dkg étkezési keményítő
Előkészítés:
Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat" nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.


Kókuszos-mandulás habcsókok

Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
• 5 tojásfehérje
• 25 dkg porcukor
• 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
• 25 dkg kókuszreszelék
• 2 evőkanál rum
• 40 dkg finomra darált mandula vagy marcipán
A díszítéshez:
10 dkg tortabevonó csokoládé
Előkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a porcukrot, a citromhéjat, a kókuszreszeléket, a rumot és a darált mandulát. A sütőpapírra kanállal, vagy habzsákkal kis kupacokat teszünk, és a sütőben 15-20 percig sütjük. Kihűtjük. Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét, belemártjuk a sütemények egyik felét. Tortarácson hagyjuk megszáradni.
Mézespuszedli Nagymama módra

Hozzávalók:
• 1/4 kg méz,
• 1/2 kg liszt,
• 12 dkg vaj vagy margarin,
• 10 dkg cukor,
• 1 egész tojás és 2 tojás sárgája,
• 1 kávéskanál szódabikarbóna,
• 1 kávéskanál fahéj,
• 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
• reszelt narancshéj vagy citromhéj
Elkészítés:
A megmelegített mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. 5 percre betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könyen fomázható. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. 170-180 fokon 12 percig sütjük.
A tetejét diszitem tettszés szerint.
Megjegyzés:
Nagyon gyorsan elkészül, és nem keményedik meg. Dobozban vagy zacskóban tároljuk.

Tovább 

A karácsony illatát árasztó, kellemesen gyümölcsös ízű puncs felmelegít, lelaztít, és megszépíti a legfélresikerültebb casládi összejövetelt is!

:)

 

hozzávalók:

 

2,5 dl édes vörösbor

2,5 dl száraz fehérbor

2,5 dl rum

2 dl almalé

0,5 l gyümölcstea (piros bogyós gyümölcsökből a legfinomabb)

2 narancs

1 citrom

5 evőkanál méz

egy kávéskanálnyi fahéj, őrölt szegfűszeg

egy teáskanál vaníliakivonat, vagy egy csomag vaníliáscukor

40 dkg kristálycukor

 

network.hu

Leforrázom a teát, majd felfőzöm benne a cukrot.

Tovább 

network.hu

Plafonig érő, díszes fát állítasz minden évben? Sokat elárul rólad, hogyan díszíted fel a karácsonyfádat!

1. Klasszikus karácsonyfa

Ilyen karácsonyfát a te lakásodon kívül képeslapokon és amerikai filmekben lehet látni. Mindenféleképpen méretes fát szeretnél, amit addig keresgélsz hóban-fagyban, amíg meg nem találod a legformásabbat, amelyiknek... Folytatás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hamarosan, oh csak Urunk Istenünk tudja hányadszorra ismét Csillag van születőben...., s ezért elmondhatatlan, szavakkal megfogalmazhatatlan hittel tekintek e szentséges napok elébe... , de visszakanyarodok eredeti célomhoz: "Mutasd a karácsonyfád, megmondom ki vagy!" témához. Nem lennék őszinte, ha kijelenteném: nem állítottam sosem karácsonyfát, és a fenyőfákon minden évben ugyanaz a dísz díszelgett. Nem, nem így történt. Az eltelt, földi időszámítással mérhető idő alatt nem kísértem figyelemmel, hogy változtam-e, bár külsőleg biztos, hiszen ez a legszembetűnőbb az emberek "szemében". Gyanítom, e világi szemmel láthatatlan változásnak tudható be, hogy Idén sem lesz karácsonyfánk.
Engedjétek meg, hogy Szilágyi Domokos idézetével fohászkodjak Urunkhoz, Istenünkhöz szívetekbe sosem hervadó szeretet-virágért, alázatért, emberségért, csöppnyi (mégis hatalmas) boldogságért... Isten áldása kísérjen!
"Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!"

network.hu

 A töltött káposzta elmaradhatatlan fogás karácsonykor, de gondolnuk kell azokra, akik nem esznek húst, vagy az ünnepek alatt is vigyáznak a vonalaikra.

 

Bár ez jószerivel lehetetlen, azért kipróbálhatunk egy-két könnyebb, kímélő ünnepi fogást is.

 

 

 

A füstöltsajtos káposztatafasírt hús mellé köretnek is kiváló, készíthetünk mellé valamilyen mártást, de helyettesítheti a hagyományos fasírtot, és természetesen a töltött káposztát is.

Tovább 

network.hu

Érdemes a természet adta minden kincset kihasználni, nem csak azért mert olcsó, hanem mert izgalmas ízeket lehet a segítségével varázsolni. Én varázsoltam karácsonyi kökénylikőrt!

Még nektek sem késő nekilátni ennek a finom likőr elkészítésének. Nem szükséges a legdrágább gint megvásárolni hozzá, én a legolcsóbb gazdaságos fajtát választottam. Amikor a képeket készítettem, meg is kóstoltam. Bizton állítom...

 

Kaldeneker György receptje következik!

Tovább 

Károlyi Ildikó , fazekas-keramikus

tel.: 06-20- 518 79 07

ildiko.karolyi@yahoo.it

karácsonyi kollekciója itt tekinthető meg:

http://picasaweb.google. hu/ildiko. karolyi/KeramiArtKaracsony2009

 

siess, hogy megkapd még, amire vágysz!

network.hu

Könnyű és gyorsan elkészül, a karácsony hagyományos ízvilágát eleveníti fel, mégis különlegesen ünnepélyes!

A kókusztej, a méz és a gyömbére emekül harmonizálnak egymással és a hússal a karácsonyi ebédnél is!

 

hozzávalók:

negyed kiló csirkemell

1 közepes fej vöröshagyma

1 dl kókusztej

egy kávéskanál friss lereszelt gyömbér

2 evőkanál méz

só, fehérbors

olívaolaj

 

Megpucolom a hagymát, nagyon vékony karikákra vágom, és egy kevés olajon teflonedényben megpirítom.

Tovább 

network.hu

Minden évben gondot okoznak a felügyelet nélkül hagyott adventi koszorúk és karácsonyfák. Elrettentésül videón bemutatjuk, hogy milyen gyorsan kap lángra a kiszáradt fenyő.

A karácsonyfatüzek többsége január első napjaiban történik, amikor a fák már teljesen kiszáradtak, s tűleveleik is hamarabb lángra kapnak, mint a frissen ... Folytatás!

network.hu

 A portugál konyha ízei nálunk még annyira talán nem ismertek, pedig nem marad le a szomszédos tájak remekei mögött. A Bolo Rei portugáliában egy közkedvelt ünnepi deszert, nálunk pedig nagyszerű lehetőség arra, hogy egy számunkra egyelőre felfedezésre váló ízvilág egyik különleges fogásával kápráztassuk el vendégeinket Karácsonykor.

 

 

 

 

hozzávalók:

 

25 dkg cukor

10 dkg vaj

60 dkg liszt

20 dkg mandula, fenyőmag és dió, apróra darabolva

15 dkg aszalt gyümölcs: szilva, barack, körte, sárgadinnye, áfonya, mazsola...

Tovább 

Egyre divatosabb ajándék a családi fényképekkel tele naptár. Ha kifogytunk az ajándék ötletekből, ezzel még akkor is örömet lehet szerezni minden karácsonykor, mert ugyebár a fényképek minden évben újak, és felidézik az év legszebb pillanatait.

 

network.hu

 

A mi családunk közösen a nagymamámnak szokott összeállítani egy ilyen naptárt. Én vagyok az a szerencsés, aki begyűjti az unokatestvérektől és mindenkitől a képeket, én állítom össze, így a Szentestén közösen átadott naptár kicsit mindenkinek ajándék.

Utolsó hozzászólás

Gurdics Andrásné üzente 10 éve

Szeretném meg kérdezni, hogy mai napig is aktuális-e a naptár készítés??
Ha igen, én is szeretnék csináltatni.
Mennyi idő az elkészítése és mi az ára???
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv. Gurdicsné

Tovább 

network.hu

Jancsi és Juliska meséjében a Vasorrú bába is egy jól kimunkált mézeskalács házban lakott. Igaz, ott kolbászból volt a kerítés. Ha egy boszinak megfelelő nagyságú házat nem is, de egy nagyon szép és finom házikót ideje elkészíteni azoknak is, akik eddig visszariadtak, mert attól tartottak, hogy bonyolult és munkaigényes dolog.

Nekik egy egyszerűbb változatot mutatunk!

 

A tészta receptjét, a hozzávalókat, és a mézeskalács házikó tésztájának készítését videón is megnézheted!

Utolsó hozzászólás

Moldovan Rozalia üzente 14 éve

Gyönyörű munkák köszönöm,hogy láthattam

Tovább 

A likőrös "pancsoknak", bóléknak és puncsoknak nagy a keletje Karácsony és Szilveszter táján... ráunni nem lehet, de hogy biztosak legyünk a dolgunkban, próbáljunk ki minél több verziót a szívmelengető italokból!

 

Gyömbéres likőr

 

Hozzávalók:

 

3 dl tiszta alkohol

10 dkg frissen reszelt gyömbér

15 dkg cukor

3 evőkanál méz

egy fél citrom

 

network.hu

A gyömbért és a citrom lereszelt héját fedő alatt főzöm nagyjából 3 dl vízben, negyed órán át, takarék lángon.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hű ez igen, imádom a gyömbért, kellemesen csípős. Italként is nagyon szeretem és enni is. Végülis a karácsony is a kellemes hangulatról, finom ízekről és a nyugalomról szól, ez a recept nagyon szimpi, köszönöm szépen :)

Tovább 

                             Ha egyedül élsz és magányos vagy...

                                Töltsd velünk a Karácsonyt!!!!!!!!!

              December 19-én 17 órától, kortól és nemtől függetlenül,

                                                             közös

                                     Szent-ünnep a Naturabarlangban!

Utolsó hozzászólás

Földvári Judit üzente 14 éve

Kedves Ilonka!
A mi üzletünkben, igaz, hogy nemrégen nyitottunk, mindig igyekszünk ott lenni, ahol "talán" szükség van ránk. Minden hónapban szervezünk rendezvényeket, beszélgetéseket. Hozzánk ilyenkor minden kedves vendégünk HAZA jön.
Nézd meg a honlapunkat. MI mást akarunk, mint a többi szalon. Ha megnézed árainkat, tevékenységi köreinket, megérted mit is szeretnénk elérni.
Sok lelkes, odaadó kollega próbál segíteni annak aki ezt igényli.
A Naturabarlang kicsi csapata megpróbálja a lehetetlent.
Nagyon sok szeretettel: Judit

Tovább 

network.hu

 Békés, boldog ünepeket kíván a Naturabarlang Egészségcentrum!

 

Budapest, XVIII. Ferenc u. 20.

www.naturabarlang.hupont.hu

December1-től 31-ig fantasztikus ajándékzápor tőlünk NEKED, de "ne osztd meg senkivel"!

Szolárium: - 40% 240Ft. (6 perc)

 Infrakabin: - 40% 270 Ft. ( 10 perc )

 Finn szauna: - 40% 420 Ft. ( 30 perc )

Pránanadi, lélekterápia: -20% 3600Ft. ( fő )

Meditáció: - 20% 3100Ft. ( fő )

 Relaxáció: - 20% 3100Ft. ( fő )

Arc és talp masszázs: -20% 1600Ft (alkalom)

Testmasszázs: -10% 3600Ft.

Tovább 

network.hu

 A karácsonyhoz gesztenye kell, a gyorsasághoz pedig muffinsütő...muffinnál talán csak sima piskótalapot könnyebb sütni, nem véletlenül vált belőlünk a második legnagyobb muffinsütő nemzet. A lustaság fél egészség, a gyorsaság fél siker, kiváltképp a karácsonyi készülődés hajrájában. A muffint pedig előre is elkészítheted, hiszen napokig is eláll!

 

 

hozzávalók:

 

5 dkg liszt

5 dkg kristálycukor

2-3 evőkanál méz

3 tojás

20 dkg margarin

fél tasak sütőpor

egy csomag (25 dkg) gesztenymassza

egy tábla keserűcsokoládé

fél deci tej

 

A vajat a cukorral habosra keverem, majd mehet bele a liszt és a sütőpor, majd a felvert tojások is.

Tovább 

network.hu

Karácsonykor minden van: hangulat, szeretet, zsibongás és ajándékok, meghittség és lakomák...csak éppen idő nincs elég ahhoz, hogy mindezt összehozzuk.

Egy jó háziasszony fél óra alatt is képes valami mennyi finomságot készíteni - feltéve, ha van hozzá egy jó receptje!Ez olyan. Próbáljátok ki!

 

Hozzávalók:

20 dkg ricotta

1 tojás + 1 tojássárgája

1 teáskanál fahéj

2 evőkanál méz

1 teáskanál barna cukor

fél kávéskanál reszelt citromhéj

 

Első lépésként előmelegítem a sütőt 180 fokra.

Azután a  ricottát simára keverem a mézzel, a tojással és a sárgájával, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal, és egy tűzálló tálba tömködöm. A tömködés fontos részlet, lehetőleg ne maradjon benne buborék!

Tovább 

network.hu

 Készítsünk együtt, egyszerű, gyors, tartós és nagyon dekoratív asztali díszeket az ünnepekre! Megmutatjuk az idei év legtrendibb karácsonyi dekorációit! Videó!

 

A cserepes jácint illata, sokszínűsége elűzi a téli szürke hangulatot!

Piros, bíbor, sárga, rózsaszín, narancssárga, kék és fehér színekben pompázó jácintokból biztosan találunk olyat, amelyik otthonunk légköréhez illik.
Kint lehet hideg, ám a jácint elárasztja színekkel és melegséggel lakásunkat.

Tovább 

December 13-án, Luca napján, igen fontos karácsonyi hagyománynak tettek eleget egykor.

 

A legjellemzőbb Luca napi szokás a kotyolás. Kotyolni a fiatal fiúk jártak, akik már kora hajnalban útnak indultak. Szalmát és fát vettek a hátukra, melyre kotyolás közben le tudtak ülni. A kotyolók a legközelebbi szomszédnál kezdték dolgukat, ahol is a magukkal vitt szalmát az ajtó elé tették, majd felrikkantottak: "Lucza, Lucza, kity, koty". Ezután a házigazda vendégül látta a kotyolókat.

Tovább 

Ehhez nem is kell cirádás körmondatokat fűznöm, úgy érzem :) A napokban találtam ezt a képet, és mivel magam is nagy kerekező vagyok (igaz, a tél ez alól sajnos kivételt képez), gondoltam ide is berakom a képet. Mókás lehet így végigbiciklizni a városon :))

network.hu

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu