Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Lendér Helga | 2 hozzászólás
Számomra gyakran a karácsony egyik legnagyobb ajándéka, amit a természet adhat az nem más,mint a csodálatos hóesés szenteste.. A mi családunkban mindig is nagyon fontos volt a természet tisztelete és szeretete. Nálunk a fehér karácsony az igazi ünnep. Én ezt a videót hoztam nektek ajándékba és ajánlom ötletként!
Ha ti is szeretitek, nézni, és érezni, ahogyan a hó hullik a meleg, karácsony illatú szobák ablakin túl, akkor fogadjátok szeretettel az alábbi kis ajándékomat mindenki számára.
14 éve | Mályi Virág | 0 hozzászólás
Az adventi időszak várakozást jelent, várakozást az "Úr eljövetelére". A szentestét megelőző negyedik vasárnappal kezdődik, ekkorra szokás elkészíteni az adventi koszorút, melyen négy gyertya áll.
Az adventet már ősidők óta ünnepeljük, a keresztény kultúrkörben terjedt el szokása. A legelső koszorún 19-+4 gyertya volt, ez jelképezte a hétköznapokat is, ma már csak a vasárnapokat ünnepeljük. Az adventi koszorún lévő gyertyák katolikus körökben lilák, egy kivételével, mely rózsaszín.
|
|
A karácsonyban (a szalonspiccesen rendetlenkedő rég nem látott rokonok, és az ajándékok mellett) az a legjobb, hogy ilyenkor még a legkétbalkezesebb háziasszony is igykeszik kitenni magáért, időt és fáradtságot nem sajnálva különleges fogásokat rittyentve a boszorkánykonyhában. Az egzotikus ízeknek és kulináris mesterfogásoknak is hagyományt teremthetünk, hogy mindeki megemlegesse (imába foglava nevünket) a nálunk elköltött vacsorát vagy ebédet. És kereken három nap rendelkezésünkre áll a vérfagyasztó habzsi-dőzsire.
14 éve | . Édenkert Magazin | 0 hozzászólás
Az egynyári virágok már eltűntek az ablakokból. Télen se hagyjuk üresen a párkányt: most jött el az örökzöldek ideje. Lecsíphetünk néhány felesleges ágat valamelyik örökzöld kerti növényünkről (fenyőről, tujáról, tiszafáról), vagy érdemes körülnézni a fenyőfaárusoknál hulladék gallyakért (50 forintért vagy kedves mosolyért bármi kapható).
Fenyőágakat vízzel teli vázába helyezve meghitt téli hangulatot kelthetünk.
Ha a zöld fenyőgallyakat túl egyhangúnak találjuk, kiegészíthetjük néhány szem csipkebogyóval téli csokrunkat.
Ez a bejgli recept nem csak a hibátlan íz, de a puha, omlós, nem szétmállós-széttöredezős tészta garanciája is!
hozzávalók (2 rúdhoz)
30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1,5 dl tej
3,5 dkg cukor
1 dkg élesztő
1 tojássárgája
egy szelíd csipet só
Az élesztőt egy csipetnyi cukorral megfuttatom a langyos tejben, hozzákeverem a lisztet, belecsipkedem a margarint, végül hozzáadom a maradák cukrot és a tojássárgáját is, alaposan összegyúrom, majd meleg helyen letakarva hagyom megkelni.
Tyű, micsoda zseniális ötletre bukkantam! Ezt mindenkinek látnia kell. Nem kell hozzá más, csak néhány kép a családi fotóalbumból, egy kevés finom fehér filc textília, olló és varrógép. A végeredmény egyedi és tüneményes!
Vegyük tehát elő kedvenc fotóinkat (vagy azok másodpéldányát), aztán rögtön tegyük is félre, mert most a filccel kell foglalkoznunk: vágjuk téglalap alakúra, amibe mindenképp férjen majd bele kétszer a vágyott fénykép, végül ezt hajtsuk félbe.
A bejglinél kezdődik, de nem kell, hogy ott meg is álljon a karácsonyi desszertek sora.
Itt az idő, hogy újdonságokat próbáljunk ki!
Ez a karácsonyi keksz egyszerű, hamar elkészül, és nem okoz csalódást senkinek. Habkönnyű, omlós falatkák a fa alá!
Hozzávalók:
3 tojásfehérje
1 evőkanál étkezési keményítő
10 dkg porcukor
5 dkg étcsokoládé
3 dkg marcipánmassza
5 dkg mandula
5 dkg dió
egy csipet só
egy csipet fahéj
egy kevés vaj a sütéshez
A három tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem, azután óvatosan hozzákeverem a porcukrot, a keményítőt, a fahéjat, a nagyon apróra vágott mandulát és mogyorót.
Halászléből mindjárt négyféle is jutott Karácsonyra. A szegedi receptben természetesen a paprika dominál, na meg a hal...
Kihagyhatatlan fogás, tiszteletadás a hagyományok előtt!
hozzávalók:
1 kg filézett ponty
halikra, haltej ízlés szerint
10 dkg paradicsom
10 dkg paprika
25 dkg vöröshagyma
erős paprika, édesnemes paprika, só
Megmosom a filézett halat, besózom, közben legalább három liternyi vizet felteszek forrni a tűzhelyre.
A halaprólékot a felaprított, kissé megdinsztelt hagymával, zöldségekkel és fűszerekkel összefőzöm.
Karácsony idején érdemes a konyhába is becsempészni némi kreativitást - a végeredmény imponálni fog a család valamennyi tagjának, ebben biztosak lehetünk.
Az alábbi fotó bizonyítja: az apró örömökhöz nem kellenek csilliók, ezt az epercsodát alig pár forintból megoldhatjuk magunknak, hiszen csak a gyümölcs szükségeltetik hozzá, tejszínhab, illetve ízlés szerint valami kis díszítóelem - mandula, dió, fahéj, ahogy jónak látjuk. És máris ilyen csinos kis karácsonyfákat tudunk kreálni :)
Ez a karácsonyi kürtőskalács másik közkedvelt receptje, ami egy picivel könnyebb az előzőnél, és olajban sül. Emiatt talán nehezebb, és egy kissé másjellegű, de az íze...!
hozzávalók:
1 kg liszt
12 ek vaj
5 dl tej
3 dkg élesztő
2 tojás
4 tojássárgája
12 ek porcukor
egy citrom lereszelt héja
egy csipet só
fahéj, vaníliás porcukor
Az élesztőt felfuttatom két kanál porcukorral, és egy kevés tejjel, majd hozzáadom a lisztet, és a többi hozzávalót is alaposan beledolgozom.
A karácsonyi vásárok és az ünnep hangulatához a forralt bor, és a kürtőskalács illata adja a stílusos aláfestést. Meghitt hangulatot varázsolhatunk otthonunkba is ezzel a különleges finomsággal, csak az elkészítésén kell egy picit módosítani (feltéve, hogy nincs házi kürtőskalács sütő gépünk:).
Ez az első változat, mely sütőben készül, és egy kicsit becsapós, mert két fél kürtőskalács lesz belőle.
Hozzávalók:
0,5 kg rétesliszt
5 dkg vaj
2 tojás
50 dk g porcukor
fél dl langyos tej
+ 2,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 kávéskanál porcukor
6 dkg durvára tört dió
5 dkg liszt
7,5 dkg porcukor
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
fél dl víz
fahéjas porcukor a díszítéshez
Azért írtam így feldarabolva az adagokat, mert a kalácssütés több fázisból áll.
A cserepes jácint beráncigálja a tavaszt a lakásba, és karácsonyi díszként sem utolsó! Szerencsére egy hideget jól tűrő növénnyel állunk szemben, rengeteg színben, és mindemellett még szép is. Használjuk ki ezeket az előnyöket bátran!
Citomsárga, narancssárga, piros, bíbor, fehér, kék - a jácint melegséggel, játékos színekkel árasztja el az otthont, bármilyen szürkület is uralkodik odakint. Novembertől már elérhető a virágboltokban, úgyhogy ne sajnáljuk magunktól!
Otthonos, meleg és finom hangulatot tud okozni egy forró, "karácsonyízű" ital otthon, főleg, ha saját kezűleg készítjük el. Íme, két ötlet:
Grog:
Hozzávalók:
- 6 cl rum
- 1 kiskanál nádcukor
- 1 cl citromlé
- citromkarika
- szegfűszeg
- fahéjrúd
- citromhéj
A rumot, a citromlevet és a cukrot elkeverjük egy bögrében, hozzáadjuk a fűszereket, vagyis a néhány szem szegfűszeget és a fahéjrudat, majd az egészet felöntjük forró vízzel. A végén megszórhatjuk citormhéjjal, és citromkarikával díszíthetjük.
15 éve | Bene Dóra | 0 hozzászólás
A karácsonyi menü akkor jó, ha a hagyományos, kedvelt ételekbe csempészünk egy kis különlegességet. Ne Karácsony estéjén kísérletezzünk egzotikus ízekkel, vagy hajmeresztő különlegességekel, mert lehet, hogy a család éhen marad...
Aki szeret muffint sütni, az próbálja kis a karácsonyi mézes változatát is!
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 pohár joghurt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
6 dkg durvára tört dió
10 dkg cukor
10 dkg margarin
egy csomag vanilincukor
1 tojás
2 evőkanál méz
1 savanykás alma
fél citrom lereszelt héja
A margarint és a mézet kissé felolvasztom, és alaposan összedolgozom a cukorral és a joghurttal, majd belereszelem az almát, a citromhéjat, összekeverem, és hagyom kicsit állni.
Sokan szeretjük a gyermekkori, otthoni ízeket. S mivel azt hisszük, a szülők örökké velünk maradnak, sokszor eszünkbe sem jut ellesni az elkészítés titkát.
Ezért én felnőtt lányomnak egy szép kivitelű, kemény fedelű naplóba, sajátkezüleg leírtam kedvenc ételei receptjét. Ezt azóta folyamatosan bővítem egy-egy újabb recepttel, vagy főzési praktikával. A könyv borítójára egy szalaggal díszített fakanalat rögzítettem, hogy még szebb és kifejezőbb legyen.
Szaloncukor?
Csakis házilag!
Kicist macerás, viszont ajándék gyanánt és díszítésnek sem utolsó, már csak azért sem, mert rendkívül finom és saját kényünkre-kedvünkre játsszhatunk az ízekkel.
Három-négy nappal a csomagolás, vagy fogyasztása előtt neki kell látni, mert állnia kell!
hozzávalók
1,5 dl víz
fél kg kristálycukor
egy csomag vaníliáscukor
egy fél citrom lereszelt héja
10 dkg darált keksz
20 dkg tejpor
10 dkg étcsoki
15 dkg teavaj
15 dkg apróra vágott dió, mandula, pisztácia,törökmogyoró, stb...
Aki szereti a gesztenyepürét, az szeretni fogja a gombóccá gyúrt változatát is, már csak azért is, mert nagy mennyiségben is könnyen és gyorsan elkészíthető, finom és különleges is egyben.
hozzávalók:
egy csomag (negyed kiló) geszetnyemassza
10 dkg teavaj
5 dkg porcukor
egy csomag vanilincukor
1 evőkanál rumaroma(elhagyható)
1 evőkanál tejszín
darált keksz, amennyit a massza felvesz
étcsokoládé
A gesztenypürét áttöröm, hozzágyúrom vajjal együtt felolvasztott cukrot és vaníliáscukrot, a tejszínt és a rumot, azután összegyúrom annyi darált háztartási keksszel, amennyit felvesz.
Nincs Karácsony tojáslikőr és pityókás rokonok nélkül, mert hát kint mindig hideg van, ugye.
Íme a hagyományos recept, aki tud jobbat, feltétlenül ossza meg velünk!
Hoszzávalók:
1,5 dl 96%-os alkohol
2 dl tej
2 dl tejszín
3 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
egy csomag vanilincukor
A tejet, a cukrot és a vaníliáscukrot a felvert tojásokkal együtt állandó kevergetés mellett felmelegítem, majd mielőtt forrni kezdene, gyorsan félrehúzom, és felöntöm tiszta alkohollal.
Az alábbi írást kiegészítendő: az összeállítást bármilyen típusú mintákból meg lehet csinálni. Nincs szükség semmi másra, csupán egy csinos dossziéra, és nyomtathatod a belevalót. Minden kézimunkázó csillogó szemmel fogadja az effajta meglepiket . És akkor nézd az alábbi cikket:
Hello Kitty az a mesefigura, akit szinte minden kis és nagylány szeret. Kitty újra divat, ráadásul bármilyen alkalomra elővehető.
A kedves kiscica mindenkinek mosolyt csal az arcára, öltsön is bármilyen alakot.
15 éve | erdős anita | 0 hozzászólás
Készítsd el sajátkezűleg az ajándékaidat, és itt ötleteket kaphatsz, mivel díszítsd a lakást karácsonyjor!
http://evportal.hu/index.php/xszem.html
Csodaszép és kedves mintákat találsz, és még nem késő neki látni! Sőt! Jövőre is!
Most induló, korrekt oldal. Árban és minőségben is tökéletes. Nézzetek be!
Amerika a lehetőségek és a fényűzés országa. Legalábbis nem is olyan régen még erről volt híres az USA, ma már persze ott sem fenékig tejfel az élet. Azért ott is elengedik az emberek magukat karácsonykor...
Jim Trippon a milliárdosok pénzügyi tanácsadója. Neki köszönhetjük azt az összeállítást, ami a top 10 ajándékot nevezi meg:
1. Bugatti Veyron - 1,7 millió dollár
2. Neil Lane 15 karátos gyémánt fülbevalója - 750 000 dollár
3. Tiffany & Co.
Egy ismerősöm tavaly nagyon jó ötlettel állt elő, amit anyukájának szánt. Anyukája már régóta szeretett volna egy jó pokrócot, imád esténként a tévé előtt pihenni. Így a pokróc ötlete már adott volt, viszont egy igazán sajátságos megoldást talált ki, ilyen pokróca pedig csak az anyukájának van!
Testvérével kirámolták a gardrobot és a padlás dobozait és előkerültek régi gyerekruhák. A nagyjából egyforma anyagból valókat szépen összevarták, patchwork-féle takaró lett belőle.
15 éve | Bene Dóra | 2 hozzászólás
A habcsók a karácsonyi alapvetések közé tartozik, akár a fenyőfára aggatva, akár vacsora mellé. A kettő nem zárja ki egymást, nincs is jobb a karácsonyi csókvadászatnál és szaloncukor legelésnél... ahány ház, annyi szókás habcsók témában is, nálunk ez az alaprecept a nyerő
hozzávalók:
3 tojásfehérje
18 dkg porcukor
egy csomag vaníliáscukor
egy teáskanál frissen facart citromlé
1 evőkanál étkezési keményítő
dió
A sütőt előmelegítem 180 fokra, és apránként hozzáadva a porcukrot, robotgéppel felverem a tojásfehérjé.
Szegedi haltepertő a Törzsasztalról a karácsonyi asztalra
Hozzávalók:
halfilé
liszt
zsemlemorzsa
pirospaprika
halfűszer
só
bors
olaj
ételízesítő
Ismét látható lesz a világ legnagyobb adventi kalendáriuma december 2-24. között a Parlament épületén. Az épületre vetített fényjáték adja magát a kalendáriumot, melyen minden délután pontosan fél ötkor kinyílik egy virtuális ablak.
December 6-án Meseváros nyílik a Kossuth téren, mely minden hétköznap 10-18 óra között, hétvégén pedig este 7-ig tart majd nyitva. Mikulás napján ráadásul vendég is érkezik a helyszínre. Este magyar és lappföldi Mikulás érkezik a Mikulás-házba.
Már nem kell sok idő és elöntik a piacokat és tereket a karácsonyfa árusok. Imádom ezt az időszakot, amikor az egész város karácsonyi hangulatot ölt, fenyő és sok helyen forralt bor illat lengi be az utcákat. Gyakrabban járok ilyenkor piacra is, szeretem ezt a néhány hetes időszakot, a fenyőfa illatát.
Magyarországon a legelterjedtebb a lucfenyő. Nekem is ez a fafajta a kedvencem, a legintenzívebb fenyő illatot ontja magából. Korábban mindig lucfenyőt vettünk karácsonyfának, de tavaly már beszereztünk egy műfenyőt, hiába a varázs, azért sajnálom a kivágott fákat.
Unod a hagyományos ajándékokat? Nyakkendő, plüssmaci, sapka-sál évek óta? Nézzünk körül egy kicsit az interneten, hiszen ezeknél sokkal kreatívabb ajándékokat össze lehet vadászni és még a zsebünkbe se kell olyan mélyre nyúlni. Először nézzük, hogy mivel ajándékozzuk meg a férfiakat.
Imádott párunk állandóan a kulcsát keresi reggel? Emiatt folyton elkésünk a munkából? Tegyünk ellene ezzel az okos kis kütyüvel. A kulcsra kell egy kis gombocska, a konyhába meg a keresőszerkezet.
Ismert Drezdai kalácsként is a mi püspökkenyerünk német változata.
A stollen igazi Adventi sütemény: melyet már Mindenszentekkor megsütnek, karácsonyig alapsan becsomagolva tárolják, és Karácsony napján desszertként tálalják.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliáscukor
2 dl tej
1 tojás
5 dkg élesztő
3 ml rum
17 dkg kandírozott aszalt gyümölcs ízlés szerint
15 dkg mazsola
8 dkg mandula
1 narancs lereszelt héja
1 citrom lereszelt héja
egy csipet só
negyed kiskanál szerecsendió őrlemény
fél kisakál őrölt fahéj
fél kiskanál őrölt szegfűszeg
+ 7,5 dkg vaj és
7,5 dkg porcukor a díszítéshez
A mazsolát rumba áztatom, a kandírozott gyümölcsöket és a mandulát nagyon apróra darabolom.
15 éve | Lendér Helga | 0 hozzászólás
Rengeteg karácsonyi hagyományt ismerünk, a betlehemezéstől, a hal vacsorán át egészen a karácsonyfáig. Ezek között a szokások között volt régen a képeslap küldése is. Persze sokan még a mai napig is feladják a hagyományos, papír alapú képeslapjaikat, de egyre többen válaszatják a modern, új formákat.
Ilyen új jókívánság küldő forma az sms is!
Gondolom Ti is voltatok már úgy, hogy hirtelen nem is tudtátok mit kellene írni szenteste, karácsony napján, vagy éppen a két ünnep között azoknak a kedves ismerősöknek, rokonoknak, akikkel nem tudtok találkozni időben.
15 éve | Gaál Evelin | 0 hozzászólás
Nem tudsz dönteni színügyileg? Nem is kell! Válaszd a pepitát!
A MacKenzie-Childs huszonöt éve készít saját kezűleg, aprólékosan dekorált remekeket, amik egytől-egyig kerámiából vannak. Ars poeticájuk a következő: "tradition with a twist" (vagyis olyasmi, hogy hagyomány, egy csavarintással továbbgondolva).
A lengyel készítők kivétel nélkül az ősi kézműves szakma fennmaradt élharcosai, így nem is olcsó díszekről van szó: bizony 35 dollárnál kevesebbért nemigen jutunk hozzá ezekhez a páratlan apróságokhoz (komolyabb alkotások esetén a száz fölé is ugorhatunk), így tényleg csak az elhivatottaknak ajánljuk.
Nálunk minden karácsonykor legalább kétféle ember üli körbe az ünnepi asztalt: aki szereti a halat, és aki nem.
Aki szereti, az a hagyományokhoz híven megköveteli, de a jó háziasszony természetesen kétfelé főz, mert gondol azokra is, akik nem szívlelik a halféléket.
Ez utóbbiak biztosan nem emelnek kifogást az illatos és édes gesztenyekrémleves ellen!
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
5 dl tejszín
3 dl tej
egy csomag vaníliapuding
2 evőkanál cukor
egy csomag vaníliáscukor
5 cl rum
3 evőkanál méz
5 dkg aszaltszilva
5 dkg mazsola
A mazsolát és a szilvát összemelegítem a rumban, hagyom állni egy negyed órát.
Ennyi év után már snassznak érzed az egyszerű karácsonyi képeslapok küldését? Valamivel meg akarod dobni a dolgot?
Hát pakold őket ebbe a csinos kis fémdobozba, hogy a címzett úgy érezze, komplett ajándékot kapott! Már csak a masni kell rá, meg egyébként bármi, ami színeiben-kialakításában passzol az apró, elegáns tartóhoz, és máris emlegetni fogják a neved akkor is, amikor már szilveszter is elmúlt ;)
Itt láttam ezt a megoldást, sajnos Magyarországra nem szállítanak - viszont remélem, hogy jó ötleteket adtam a kreatív karácsonyozóknak :)
Mézzel, dióval és mákkal, gyömbérrel, fahéjjal és szegfűszeggel gyakorlatilag bármit el lehet adni karácsonyi ételként.
De a karácsonyi pattogatott kukoricára még senki sem gondolt:)
Íme egy kiváló recept arra az esetre, ha semmi időd nem maradt a nassolnivaló, vagy vendégváró falatkák legyártására.
Nagy mennyiségben, gyorsan elkészül, ráadásul tényleg jó!
Hozzávalók:
fél kiló pattogtatni való kukorica
olaj a sütéshez
4 evőkanál teavaj
4 teáskanál porcukor
2 teáskanál só
2 teáskanál fahéj
2 teáskanál édespaprika
2 teáskanál őrölt római kömény
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
fél káváskanál őrölt gyömbér
Egy nagy fémedénybe öntsünk annyi olajat, amennyi éppen ellepi az alját, és fedő alatt pattogtassuk ki a kukoricát.
15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
15 éve | nemesi rita | 1 hozzászólás
Az ünnepi asztalra kerülő kuglóf nagyon hasonlít a hagyományosra, de van benne valami...karácsonyi:)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
1 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
egy csomag vaníliáscukor
5 tojássárgája
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
1/2 dl tojáslikőr
20 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál keserű kakópor
10 dkg szeletelt mandula megpirítva
egy teáskanál reszelt citromhéj
egy csipet só
egy csipet fahéj
porcukor a díszítéshez
A langyos tejben elkeverem az élesztőt, hozzáadom a lisztet és egy evőkanál porcukrot, és a radiátorra teszem kelni ( fél órára).
A karácsonyi puding talán a legklasszikusabb ünnepi finomság - az angolszász kultúrában.
Ám ha már elirigyeltük a Halloween-t és a Valentin-napot, ne feledkezzünk meg a többi ínyünkre valkó dologról sem:)
Angliában nagyon erős hagyományok kötik a családokat az angol pudinghoz, mindegyik elkészíti a maga verzióját, és olyan nincs, hogy nincs az asztalon a többi finomság közt!
Az eredeti, XVII. századi receptben a gyümölcsök mellé húsfélék és birkafaggyú kerültek, mára szerencsére kiszorította ezeket a cukor, a margarin és az égetett szesz.
15 éve | Gyarmati Fanni | 0 hozzászólás
Küldj szeretetet mindenfelé,
Északra, délre, keletre, nyugatra.
Csodálatos perceket élhetsz majd át:
Tapasztald meg, milyen a világmindenség
Abszolút középpontjában lenni.
Stefanie Dowrick
Az ember sosem tudja, mi is az a karácsony, amíg egy idegen országban el nem veszíti.
Ernest Hemingway
Ahány csengő: csendüljön,
ahány gyerek: örüljön,
ahány gyertya: mind égjen,
karácsonyi szépségben.
Csanádi Imre
Fedő alatt leves ázik,
jön az angyalhajas alkony,
s a Karácsony lehintázik
faggyúszagú fenyőgallyon.
Nagykarácsonyon idén is megtörténik a csoda!
A Mikulás idén november 14-től 2010 január 8-ig várja állandó programokkal vendégeit.
Te is megoszthatod örömöd vagy bánatod a Télapóval, bekukkanthatsz a dolgozó szobájába, együtt játszhatsz és mindenkit megajándékhatsz vele!
Vigyél magaddal egy saját készítésű játékot, vagy egy olyan holmit, melyre már nincs szükséged - ajándékozz meg egy ismeretlent, hogy senki ne maradjon meglepetések nélkül idén sem!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás