Zene Blog: 2009. november

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zenés klub 2014 hírei - 2009. november

Számomra gyakran a karácsony egyik legnagyobb ajándéka, amit a természet adhat az nem más,mint a csodálatos hóesés szenteste.. A mi családunkban mindig is nagyon fontos volt a természet tisztelete és szeretete. Nálunk a fehér karácsony az igazi ünnep. Én ezt a videót hoztam nektek ajándékba és ajánlom ötletként!

network.hu

 

 Ha ti is szeretitek, nézni, és érezni, ahogyan a hó hullik a meleg, karácsony illatú szobák ablakin túl, akkor fogadjátok szeretettel az alábbi kis ajándékomat mindenki számára.

Utolsó hozzászólás

klinovszki peter üzente 13 éve

Szep kis ajandek, igy az unnepek kozeledte elott. Tovabi jo munkat es Boldog Unnepeket kivanok. Tisztelettel Peter.

Tovább 

Az adventi időszak várakozást jelent, várakozást az "Úr eljövetelére".  A szentestét megelőző negyedik vasárnappal kezdődik, ekkorra szokás elkészíteni az adventi koszorút, melyen négy gyertya áll.

 

 

network.hu

 

Az adventet már ősidők óta ünnepeljük, a keresztény kultúrkörben terjedt el szokása. A legelső koszorún 19-+4 gyertya volt, ez jelképezte a hétköznapokat is, ma már csak a vasárnapokat ünnepeljük. Az adventi koszorún lévő gyertyák katolikus körökben lilák, egy kivételével, mely rózsaszín.

Tovább 

 

network.hu

A karácsonyban (a szalonspiccesen rendetlenkedő rég nem látott rokonok, és az ajándékok mellett) az a legjobb, hogy ilyenkor még a legkétbalkezesebb háziasszony is igykeszik kitenni magáért, időt és fáradtságot nem sajnálva különleges fogásokat rittyentve a boszorkánykonyhában. Az egzotikus ízeknek és kulináris mesterfogásoknak is hagyományt teremthetünk, hogy mindeki megemlegesse (imába foglava nevünket) a nálunk elköltött vacsorát vagy ebédet. És kereken három nap rendelkezésünkre áll a vérfagyasztó habzsi-dőzsire.

Tovább 

network.hu

 Az egynyári virágok már eltűntek az ablakokból. Télen se hagyjuk üresen a párkányt: most jött el az örökzöldek ideje. Lecsíphetünk néhány felesleges ágat valamelyik örökzöld kerti növényünkről (fenyőről, tujáról, tiszafáról), vagy érdemes körülnézni a fenyőfaárusoknál hulladék gallyakért (50 forintért vagy kedves mosolyért bármi kapható).

 

Fenyőágakat vízzel teli vázába helyezve meghitt téli hangulatot kelthetünk.

 

Ha a zöld fenyőgallyakat túl egyhangúnak találjuk, kiegészíthetjük néhány szem csipkebogyóval téli csokrunkat.

Tovább 

Ez a bejgli recept nem csak a hibátlan íz, de a puha, omlós, nem szétmállós-széttöredezős tészta garanciája is!

 

hozzávalók (2 rúdhoz)

 

30 dkg liszt

12,5 dkg margarin

1,5 dl tej

3,5 dkg cukor

1 dkg élesztő

1 tojássárgája

egy szelíd csipet só

 

Az élesztőt egy csipetnyi cukorral megfuttatom a langyos tejben, hozzákeverem a lisztet, belecsipkedem a margarint, végül hozzáadom a maradák cukrot és a tojássárgáját is, alaposan összegyúrom, majd meleg helyen letakarva hagyom megkelni.

Tovább 

network.huTyű, micsoda zseniális ötletre bukkantam! Ezt mindenkinek látnia kell. Nem kell hozzá más, csak néhány kép a családi fotóalbumból, egy kevés finom fehér filc textília, olló és varrógép. A végeredmény egyedi és tüneményes!

 

Vegyük tehát elő kedvenc fotóinkat (vagy azok másodpéldányát), aztán rögtön tegyük is félre, mert most a filccel kell foglalkoznunk: vágjuk téglalap alakúra, amibe mindenképp férjen majd bele kétszer a vágyott fénykép, végül ezt hajtsuk félbe.

Utolsó hozzászólás

Ica Kósa üzente 13 éve

De jó! Ez nagyon ötletes!

Tovább 

 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

Pal Kinga üzente 14 éve

Köszönöm viszont kívánom szeretettel! Kinga

A bejglinél kezdődik, de nem kell, hogy ott meg is álljon a karácsonyi desszertek sora.

Itt az idő, hogy újdonságokat próbáljunk ki!

Ez a karácsonyi keksz egyszerű, hamar elkészül, és nem okoz csalódást senkinek. Habkönnyű, omlós falatkák a fa alá!

 

 

 

Hozzávalók:

 

3 tojásfehérje

1 evőkanál étkezési keményítő

10 dkg porcukor

5 dkg étcsokoládé

3 dkg marcipánmassza

5 dkg mandula

5 dkg dió

egy csipet só

egy csipet fahéj

egy kevés vaj a sütéshez

 

A három tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem, azután óvatosan hozzákeverem a porcukrot, a keményítőt, a fahéjat, a nagyon apróra vágott mandulát és mogyorót.

Tovább 

Halászléből mindjárt négyféle is jutott Karácsonyra. A szegedi receptben természetesen a paprika dominál, na meg a hal...

Kihagyhatatlan fogás, tiszteletadás a hagyományok előtt!

 

hozzávalók:

 

1 kg filézett ponty

halikra, haltej ízlés szerint

10 dkg paradicsom

10 dkg paprika

25 dkg vöröshagyma

erős paprika, édesnemes paprika, só

 

 

network.hu

Megmosom a filézett halat, besózom,  közben legalább három liternyi vizet felteszek forrni a tűzhelyre.

 

A halaprólékot a felaprított, kissé megdinsztelt hagymával, zöldségekkel és fűszerekkel összefőzöm.

Tovább 

 lOAYSLfazXHcBjc

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

KviVF1 ccehmubtpnru, [url=http://jzzbqxzmssiz.com/]jzzbqxzmssiz[/url], [link=http://eqysinygyolb.com/]eqysinygyolb[/link], http://pdfqcjmiftff.com/

Karácsony idején érdemes a konyhába is becsempészni némi kreativitást - a végeredmény imponálni fog a család valamennyi tagjának, ebben biztosak lehetünk.

 

Az alábbi fotó bizonyítja: az apró örömökhöz nem kellenek csilliók, ezt az epercsodát alig pár forintból megoldhatjuk magunknak, hiszen csak a gyümölcs szükségeltetik hozzá, tejszínhab, illetve ízlés szerint valami kis díszítóelem - mandula, dió, fahéj, ahogy jónak látjuk. És máris ilyen csinos kis karácsonyfákat tudunk kreálni :)

network.hu

Utolsó hozzászólás

Benyik Györgyné üzente 14 éve

Nagyon ötletes és biztosan finom is, de nekem nem karácsonyfa, hanem mikulásnatünik, mivel még szemei is vannak. De a lényegen nem változtet. Üdv. Panni

Tovább 

network.hu

Ez a karácsonyi kürtőskalács másik közkedvelt receptje, ami egy picivel könnyebb az előzőnél, és olajban sül. Emiatt talán nehezebb, és egy kissé másjellegű, de az íze...!

 

 

 

 

 

 

hozzávalók:

 

1 kg liszt

12 ek vaj

5 dl tej

3 dkg élesztő

2 tojás

4 tojássárgája

12 ek porcukor

egy citrom lereszelt héja

egy csipet só

fahéj, vaníliás porcukor

 

Az élesztőt felfuttatom két kanál porcukorral, és egy kevés tejjel, majd hozzáadom a lisztet, és a többi hozzávalót is alaposan beledolgozom.

Utolsó hozzászólás

Walker Christopher üzente 5 hónapja

Este, lefekvés előtt el kell tenni a söprűt, a boszorkányok lovát, fokhagymát kell nyelni rontás ellen és érdemes fokhagymát tenni a párna alá. A tyúkok tojójának megpiszkálása (durkálás, kurkálás, sutulás, monyolás) a jó tojástermést biztosítja. A baromfinépre ilyenkor fokozottabb veszély vár, ezért az ólak szemöldökfáját, akárcsak a házét, bekenik fokhagymával. Az asszonyok ezen a napon nem varrnak, mert "bevarrják a tyúk tojóját", és nem illendő látogatóba menniük, mert elvinnék onnan a szárnyasok hasznát. Több helyen hagyomány, hogy a Luca napján érkezőnek tyúkszarral kenték be az orrát. Ezen a napon a szerszámok nyelét sem szabad kiszáradni hagyni, ezért ha mégis nő jönne a házhoz, a nagyfejsze nyelére kell pisilnie.

http://karacsonyrlmindent.hupont.hu/5/katracsonyi-hagyomanyok

Tovább 

 

network.hu

A karácsonyi vásárok és az ünnep hangulatához a forralt bor, és a kürtőskalács illata adja a stílusos aláfestést. Meghitt hangulatot varázsolhatunk otthonunkba is ezzel a különleges finomsággal, csak az elkészítésén kell egy picit módosítani (feltéve, hogy nincs házi kürtőskalács sütő gépünk:).

 

 

Ez az első változat, mely sütőben készül, és egy kicsit becsapós, mert két fél kürtőskalács lesz belőle.

 

 

Hozzávalók:

 

0,5 kg rétesliszt

5 dkg vaj

22  tojás

50 dk g porcukor
fél dl langyos tej

+ 2,5 dl tej

3 dkg élesztő
11 kávéskanál porcukor 

6 dkg durvára tört dió
5 dkg liszt
7,575 dkg porcukor

5 dkg vaj
5 dkg porcukor
fél dl víz

fahéjas porcukor a díszítéshez

 

 

Azért írtam így feldarabolva az adagokat, mert a kalácssütés több fázisból áll.

Utolsó hozzászólás

Kaposvári Zoltánné üzente 14 éve

Imádjuk a kürtős kalácsot.Ezt ki kell próbálni.
Köszike

Tovább 

network.hu

 A cserepes jácint beráncigálja a tavaszt a lakásba, és karácsonyi díszként sem utolsó! Szerencsére egy hideget jól tűrő növénnyel állunk szemben, rengeteg színben, és mindemellett még szép is. Használjuk ki ezeket az előnyöket bátran!

 

Citomsárga, narancssárga, piros, bíbor, fehér, kék - a jácint melegséggel, játékos színekkel árasztja el az otthont, bármilyen szürkület is uralkodik odakint. Novembertől már elérhető a virágboltokban, úgyhogy ne sajnáljuk magunktól!

Tovább 

network.hu

Otthonos, meleg és finom hangulatot tud okozni egy forró, "karácsonyízű" ital otthon, főleg, ha saját kezűleg készítjük el. Íme, két ötlet:

 

Grog:

 

Hozzávalók:

- 6 cl rum

- 1 kiskanál nádcukor

- 1 cl citromlé

- citromkarika

- szegfűszeg

- fahéjrúd

- citromhéj

 

A rumot, a citromlevet és a cukrot elkeverjük egy bögrében, hozzáadjuk a fűszereket, vagyis a néhány szem szegfűszeget és a fahéjrudat, majd az egészet felöntjük forró vízzel. A  végén megszórhatjuk citormhéjjal, és citromkarikával díszíthetjük.

Tovább 

network.hu

A karácsonyi menü akkor jó, ha a hagyományos, kedvelt ételekbe csempészünk egy kis különlegességet. Ne Karácsony estéjén kísérletezzünk egzotikus ízekkel, vagy hajmeresztő különlegességekel, mert lehet, hogy a család éhen marad...

Aki szeret muffint sütni, az  próbálja kis a karácsonyi mézes változatát is!

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

20 dkg liszt

1 pohár joghurt

1 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál sütőpor

1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

6 dkg durvára tört dió

10 dkg cukor

10 dkg margarin

egy csomag vanilincukor

1 tojás

2 evőkanál méz

1 savanykás alma

fél citrom lereszelt héja

 

A margarint és a mézet kissé felolvasztom, és alaposan összedolgozom a cukorral és a joghurttal, majd belereszelem az almát, a citromhéjat, összekeverem, és hagyom kicsit állni.

Tovább 

Sokan szeretjük a gyermekkori, otthoni ízeket. S mivel azt hisszük, a szülők örökké velünk maradnak, sokszor eszünkbe sem jut ellesni az elkészítés titkát.

 

Ezért én felnőtt lányomnak egy szép kivitelű, kemény fedelű naplóba,  sajátkezüleg leírtam kedvenc ételei receptjét. Ezt azóta folyamatosan bővítem egy-egy újabb recepttel, vagy főzési praktikával. A könyv borítójára egy szalaggal díszített fakanalat rögzítettem, hogy még szebb és kifejezőbb legyen.

Utolsó hozzászólás

Himer Csilla üzente 15 éve

Nagyszerű ötlet! Csak azt sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe! (Pedig lehetett volna, mert az én lányom meg szeret is próbálkozni a főzéssel!)

Szép, prkatikus, és ami a legnagyobb lényeg, teljesen személyre szóló ajándék!

Üdv:

:) Csilla :)

Tovább 

 

network.hu

Szaloncukor?

 

Csakis házilag!

Kicist macerás, viszont ajándék gyanánt és díszítésnek sem utolsó, már csak azért sem, mert rendkívül finom és saját kényünkre-kedvünkre játsszhatunk az ízekkel.

Három-négy nappal a csomagolás, vagy fogyasztása előtt neki kell látni, mert állnia kell!

 

 

 

 

 

 

 

hozzávalók

 

1,5 dl víz

fél kg kristálycukor

egy csomag vaníliáscukor

egy fél citrom lereszelt héja

10 dkg darált keksz

20 dkg tejpor

10 dkg étcsoki

15 dkg teavaj

15 dkg apróra vágott dió, mandula, pisztácia,törökmogyoró, stb...

Utolsó hozzászólás

foldesi ibolya üzente 15 éve

nem hangzik rosszul, ! ki fogom probalni.

Tovább 

Aki szereti a gesztenyepürét, az szeretni fogja a gombóccá gyúrt változatát is, már csak azért is, mert nagy mennyiségben is könnyen és gyorsan elkészíthető, finom és különleges is egyben.

 

hozzávalók:

 

egy csomag (negyed kiló) geszetnyemassza

10 dkg teavaj

5 dkg porcukor

egy csomag vanilincukor

1 evőkanál rumaroma(elhagyható)

1 evőkanál tejszín

darált keksz, amennyit a massza felvesz

étcsokoládé

 

A gesztenypürét áttöröm, hozzágyúrom vajjal együtt felolvasztott cukrot és vaníliáscukrot, a tejszínt és a rumot, azután összegyúrom annyi darált háztartási keksszel, amennyit felvesz.

Utolsó hozzászólás

Halász Gabriella üzente 14 éve

Napok óta kacérkodom ezzel a recepttel. Ma lesz a napja, hogy összedobom. Kíváncsi vagyok, mi "sül ki" belőle.

Tovább 

Nincs Karácsony tojáslikőr és pityókás rokonok nélkül, mert hát kint mindig hideg van, ugye.

Íme a hagyományos recept, aki tud jobbat, feltétlenül ossza meg velünk!

 

Hoszzávalók:

 

1,5 dl 96%-os alkohol

2 dl tej

2 dl tejszín

3 tojássárgája

20 dkg kristálycukor

egy csomag vanilincukor

 

network.hu

A tejet, a cukrot és a vaníliáscukrot a felvert tojásokkal együtt állandó kevergetés mellett felmelegítem, majd mielőtt forrni kezdene, gyorsan félrehúzom, és felöntöm tiszta alkohollal.

Utolsó hozzászólás

Nagyné Pápai Katalin üzente 14 éve

Szia Erika! Úgy tudom, hogy a patikákba még lehet kapni 96%-os alkoholt.

Tovább 

network.hu

 Az alábbi írást kiegészítendő: az összeállítást bármilyen típusú mintákból meg lehet csinálni. Nincs szükség semmi másra, csupán egy csinos dossziéra, és nyomtathatod a belevalót. Minden kézimunkázó csillogó szemmel fogadja az effajta meglepiket . És akkor nézd az alábbi cikket:

 

 

Hello Kitty az a mesefigura, akit szinte minden kis és nagylány szeret. Kitty újra divat, ráadásul bármilyen alkalomra elővehető.

A kedves kiscica mindenkinek mosolyt csal az arcára, öltsön is bármilyen alakot.

Tovább 

network.hu

 Készítsd el sajátkezűleg az ajándékaidat, és itt ötleteket kaphatsz, mivel díszítsd a lakást karácsonyjor!

 

http://evportal.hu/index.php/xszem.html

 

Csodaszép és kedves mintákat találsz, és még nem késő neki látni! Sőt! Jövőre is!

 

Most induló, korrekt oldal. Árban és minőségben is tökéletes. Nézzetek be!

 

network.hu

Amerika a lehetőségek és a fényűzés országa. Legalábbis nem is olyan régen még erről volt híres az USA, ma már persze ott sem fenékig tejfel az élet. Azért ott is elengedik az emberek magukat karácsonykor...

 

Jim Trippon a milliárdosok pénzügyi tanácsadója. Neki köszönhetjük azt az összeállítást, ami a top 10 ajándékot nevezi meg:

 

1. Bugatti Veyron - 1,7 millió dollár

2. Neil Lane 15 karátos gyémánt fülbevalója - 750 000 dollár

3. Tiffany & Co.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szerintem ezek közül egyiknek sem örülnék, kivéve a kutyaszános expedíciónak :) A drága ajándékok megijesztenek, úgy érezném, nem tudom viszonozni. A karácsony meg egyébként sem arról szól, ki veszi az értékesebbet, legalábbis nem szabadna erről szólnia.

Tovább 

Egy ismerősöm tavaly nagyon jó ötlettel állt elő, amit anyukájának szánt. Anyukája már régóta szeretett volna egy jó pokrócot, imád esténként a tévé előtt pihenni. Így a pokróc ötlete már adott volt, viszont egy igazán sajátságos megoldást talált ki, ilyen pokróca pedig csak az anyukájának van!

 

Testvérével kirámolták a gardrobot és a padlás dobozait és előkerültek régi gyerekruhák. A nagyjából egyforma anyagból valókat szépen összevarták, patchwork-féle takaró lett belőle.

Utolsó hozzászólás

Gurdics Andrásné üzente 11 éve

Igazán ötletes ajándék. Valóban nem az értéket kellene nézni, hanem a szeretetet és az összetartozást.
További szép hetet kívánok Mindenkinek.

Tovább 

network.hu

A habcsók a karácsonyi alapvetések közé tartozik, akár a fenyőfára aggatva, akár vacsora mellé. A kettő nem zárja ki egymást, nincs is jobb a karácsonyi csókvadászatnál és szaloncukor legelésnél... ahány ház, annyi szókás habcsók témában is, nálunk ez az alaprecept a nyerő

 

 

 

 

 

hozzávalók:

 

3 tojásfehérje

18 dkg porcukor

egy csomag vaníliáscukor

egy teáskanál frissen facart citromlé

1 evőkanál étkezési keményítő

dió

 

A sütőt előmelegítem 180 fokra, és apránként hozzáadva a porcukrot, robotgéppel felverem a tojásfehérjé.

Utolsó hozzászólás

Vass Julianna üzente 11 éve

Hát ezt legközelebb kipróbálom, mert a gőz fölött kevergetős elsőre minden kedvem elvette a habcsóktól.....és mennyi ideig van a sütőben a habcsók???:))))

Tovább 

Now I know who the brnaiy one is, I'll keep looking for your posts.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

A cikkben elhelyeztem egy linket, arra kattintva elérhető a webshop!

Szegedi haltepertő a Törzsasztalról a karácsonyi asztalra

 

 

 

Hozzávalók:

 

halfilé

liszt

zsemlemorzsa

pirospaprika

halfűszer

bors

olaj

ételízesítő

 

 

network.hu

Ismét látható lesz a világ legnagyobb adventi kalendáriuma december 2-24. között a Parlament épületén. Az épületre vetített fényjáték adja magát a kalendáriumot, melyen  minden délután pontosan fél ötkor kinyílik egy virtuális ablak.

 

December 6-án Meseváros nyílik a Kossuth téren, mely minden hétköznap 10-18 óra között, hétvégén pedig este 7-ig tart majd nyitva. Mikulás napján ráadásul vendég is érkezik a helyszínre. Este magyar és lappföldi Mikulás érkezik a Mikulás-házba.

Tovább 

Már nem kell sok idő és elöntik a piacokat és tereket a karácsonyfa árusok. Imádom ezt az időszakot, amikor az egész város karácsonyi hangulatot ölt, fenyő és sok helyen forralt bor illat lengi be az utcákat. Gyakrabban járok ilyenkor piacra is, szeretem ezt a néhány hetes időszakot, a fenyőfa illatát.

 

network.hu

Magyarországon a legelterjedtebb a lucfenyő. Nekem is ez a fafajta a kedvencem, a legintenzívebb fenyő illatot ontja magából. Korábban mindig lucfenyőt vettünk karácsonyfának, de tavaly már beszereztünk egy műfenyőt, hiába a varázs, azért sajnálom a kivágott fákat.

Tovább 

Unod a hagyományos ajándékokat? Nyakkendő, plüssmaci, sapka-sál évek óta? Nézzünk körül egy kicsit az interneten, hiszen ezeknél sokkal kreatívabb ajándékokat össze lehet vadászni és még a zsebünkbe se kell olyan mélyre nyúlni. Először nézzük, hogy mivel ajándékozzuk meg a férfiakat.

 

network.hu

 

Imádott párunk állandóan a kulcsát keresi reggel? Emiatt folyton elkésünk a munkából? Tegyünk ellene ezzel az okos kis kütyüvel. A kulcsra kell egy kis gombocska, a konyhába meg a keresőszerkezet.

Tovább 

network.hu

Ismert Drezdai kalácsként is a mi püspökkenyerünk német változata.

A stollen igazi Adventi sütemény: melyet már Mindenszentekkor megsütnek, karácsonyig alapsan becsomagolva tárolják, és Karácsony napján desszertként tálalják.

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

50 dkg liszt

20 dkg vaj

10 dkg porcukor

2 csomag vaníliáscukor

2 dl tej

1 tojás

5 dkg élesztő

33 ml rum

17 dkg kandírozott aszalt gyümölcs ízlés szerint

15 dkg mazsola

8 dkg mandula

1 narancs lereszelt héja
1 citrom lereszelt héja

egy csipet só

negyed kiskanál szerecsendió őrlemény

fél kisakál őrölt fahéj

fél kiskanál őrölt szegfűszeg

 

+ 7,5 dkg vaj és

   7,5 dkg porcukor a díszítéshez

 

 

A mazsolát rumba áztatom, a kandírozott gyümölcsöket és a mandulát nagyon apróra darabolom.

Utolsó hozzászólás

PÉTERNÉ KOVÁCS ILONA üzente 13 éve

Nagyon finom. Ajánlom megsütni!

Tovább 

Rengeteg karácsonyi hagyományt ismerünk, a betlehemezéstől, a hal vacsorán át egészen a karácsonyfáig. Ezek között a szokások között volt régen a képeslap küldése is. Persze sokan még a mai napig is feladják a hagyományos, papír alapú képeslapjaikat, de egyre többen válaszatják a modern, új formákat.

 

 

network.hu

Ilyen új jókívánság küldő forma az sms is!

 

Gondolom Ti is voltatok már úgy, hogy hirtelen nem is tudtátok mit kellene írni szenteste, karácsony napján, vagy éppen a két ünnep között azoknak a kedves ismerősöknek, rokonoknak, akikkel nem tudtok találkozni időben.

Tovább 

network.hu

Nem tudsz dönteni színügyileg? Nem is kell! Válaszd a pepitát!

 

A MacKenzie-Childs huszonöt éve készít saját kezűleg, aprólékosan dekorált remekeket, amik egytől-egyig kerámiából vannak. Ars poeticájuk a következő: "tradition with a twist" (vagyis olyasmi, hogy hagyomány, egy csavarintással továbbgondolva).

 

A lengyel készítők kivétel nélkül az ősi kézműves szakma fennmaradt élharcosai, így nem is olcsó díszekről van szó: bizony 35 dollárnál kevesebbért nemigen jutunk hozzá ezekhez a páratlan apróságokhoz (komolyabb alkotások esetén a száz fölé is ugorhatunk), így tényleg csak az elhivatottaknak ajánljuk.

Tovább 

 

network.hu

 

Nálunk minden karácsonykor legalább kétféle ember üli körbe az ünnepi asztalt: aki szereti a halat, és aki nem.

Aki szereti, az a hagyományokhoz híven megköveteli, de a jó háziasszony természetesen kétfelé főz, mert gondol azokra is, akik nem szívlelik a halféléket.

Ez utóbbiak biztosan nem emelnek kifogást az illatos és édes gesztenyekrémleves ellen!

 

 

 

Hozzávalók:

 

25 dkg gesztenyemassza

5 dl tejszín

3 dl tej

egy csomag vaníliapuding

2 evőkanál cukor

egy csomag vaníliáscukor

5 cl rum

3 evőkanál méz

5 dkg aszaltszilva

5 dkg mazsola

 

A mazsolát és a szilvát összemelegítem a rumban, hagyom állni egy negyed órát.

Tovább 

Ennyi év után már snassznak érzed az egyszerű karácsonyi képeslapok küldését? Valamivel meg akarod dobni a dolgot?

 

Hát pakold őket ebbe a csinos kis fémdobozba, hogy a címzett úgy érezze, komplett ajándékot kapott! Már csak a masni kell rá, meg egyébként bármi, ami színeiben-kialakításában passzol az apró, elegáns tartóhoz, és máris emlegetni fogják a neved akkor is, amikor már szilveszter is elmúlt ;) 

network.hunetwork.hu

Itt láttam ezt a megoldást, sajnos Magyarországra nem szállítanak - viszont remélem, hogy jó ötleteket adtam a kreatív karácsonyozóknak :)

Tovább 

network.hu

Mézzel, dióval és mákkal, gyömbérrel, fahéjjal és szegfűszeggel gyakorlatilag bármit el lehet adni karácsonyi ételként.

De a karácsonyi pattogatott kukoricára még senki sem gondolt:)

Íme egy kiváló recept arra az esetre, ha semmi időd nem maradt a nassolnivaló, vagy vendégváró falatkák legyártására.

Nagy mennyiségben, gyorsan elkészül, ráadásul tényleg jó!

 

 

 

Hozzávalók:

 

fél kiló pattogtatni való kukorica

olaj a sütéshez

 

4 evőkanál teavaj

4 teáskanál porcukor

2 teáskanál só

2 teáskanál fahéj

2 teáskanál édespaprika

2 teáskanál őrölt római kömény

fél kávéskanál őrölt szegfűszeg

fél káváskanál őrölt gyömbér

 

Egy nagy fémedénybe öntsünk annyi olajat, amennyi éppen ellepi az alját, és fedő alatt pattogtassuk ki a kukoricát.

Tovább 

eO5o0B kijqppbvzcyz, [url=http://aokovvolfcza.com/]aokovvolfcza[/url], [link=http://jmsguhsexgeu.com/]jmsguhsexgeu[/link], http://vjspqacghjru.com/

Az ünnepi asztalra kerülő kuglóf nagyon hasonlít a hagyományosra, de van benne valami...karácsonyi:)

 

Hozzávalók:

 

50 dkg liszt

10 dkg vaj

1 evőkanál olaj

10 dkg porcukor

egy csomag vaníliáscukor

5 tojássárgája

3 dkg élesztő

2,5 dl tej

1/2 dl tojáslikőr

20 dkg fehér csokoládé

1 evőkanál keserű kakópor

10 dkg szeletelt mandula megpirítva

egy teáskanál reszelt citromhéj

egy csipet só

egy csipet fahéj

porcukor a díszítéshez

 

 

network.hu

A langyos tejben elkeverem az élesztőt, hozzáadom a lisztet és egy evőkanál porcukrot, és a radiátorra teszem kelni ( fél órára).

Utolsó hozzászólás

mereteine beata üzente 14 éve

Nagyon jók a receptek! Köszönöm szépen!

Tovább 

network.hu

A karácsonyi puding talán a legklasszikusabb ünnepi finomság - az angolszász kultúrában. 

Ám ha már elirigyeltük a Halloween-t és a Valentin-napot, ne feledkezzünk meg a többi ínyünkre valkó dologról sem:)

Angliában nagyon erős hagyományok kötik a családokat az angol pudinghoz, mindegyik elkészíti a maga verzióját, és olyan nincs, hogy nincs az asztalon a többi finomság közt!

Az eredeti, XVII. századi receptben a gyümölcsök mellé húsfélék és birkafaggyú kerültek, mára szerencsére kiszorította ezeket a cukor, a margarin és az égetett szesz.

Tovább 

 

network.hu

 

Küldj szeretetet mindenfelé,
Északra, délre, keletre, nyugatra.
Csodálatos perceket élhetsz majd át:
Tapasztald meg, milyen a világmindenség
Abszolút középpontjában lenni.

Stefanie Dowrick

Az ember sosem tudja, mi is az a karácsony, amíg egy idegen országban el nem veszíti.

Ernest Hemingway

Ahány csengő: csendüljön,
ahány gyerek: örüljön,
ahány gyertya: mind égjen,
karácsonyi szépségben.

Csanádi Imre

Fedő alatt leves ázik,
jön az angyalhajas alkony,
s a Karácsony lehintázik
faggyúszagú fenyőgallyon.

Tovább 

 

network.hu

 

Nagykarácsonyon idén is megtörténik a csoda!

A Mikulás idén november 14-től 2010 január 8-ig várja állandó programokkal vendégeit.

 

Te is megoszthatod örömöd vagy bánatod a Télapóval, bekukkanthatsz a dolgozó szobájába, együtt játszhatsz és mindenkit megajándékhatsz vele!

 

Vigyél magaddal egy saját készítésű játékot, vagy egy olyan holmit, melyre már nincs szükséged - ajándékozz meg egy ismeretlent, hogy senki ne maradjon meglepetések nélkül idén sem!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu