Zene: blog

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zenés klub 2014 hírei

A lányomtól kaptam az ötletet, hogy saját kezű ajándékokkal is hatalmas örömöt lehet szerezni. Tavaly ő így tett, és valóban igényes, szép ajándékok kerültek ki a kezéből. Én egy hangulatos havas gömböt kaptam, azóta is lakásom dísze!

 

 

network.hu

Elkészítése nagyon egyszerű! Vegyél egy szebb befőttes üveget, olyat, ami inkább kisebb méretű. A tetejének az aljára ragassz egy kis porcelán figurát, angyalkát, rénszarvast vagy télapót, amit a karácsonyi vásárokban meg is vásárolhatsz.

Tovább 

A szaloncukor története

 

Jellegzetes karácsonyi csemege a szaloncukor, amelyből ma nagyon sokfélét vásárolhatunk. A szaloncukor híres mestercukrászok műhelyeiben született a múlt században, és csak nálunk maradt hagyományos ünnepi édesség. Ez a finomság otthon is elkészíthető.
Szaloncukrot már a múlt században készítettek a cukszászok, de az édesség igazán a századfordulón vált divatossá. A reformkorban - francia minta nyomán - jött divatba a polgári lakásokban a fogadószoba, azaz szalon, ahol karácsonyfát állítottak, és így lett a fán lévő díszesen csomagolt csemege neve szaloncukor.

Utolsó hozzászólás

köműves petra üzente 15 éve

elég hosszú történet de jó

Tovább 

 

A hagyományos karácsonyi sütemény, a foszlós-omlós kuglóf mézzel és mandulával turbózott ünnepi változata - kezdőknek és haladóknak egyaránt!

 

A mézes kuglóf hozzávalói:

 

20 dkg liszt

2 tojás

1 zacskó sütőpor

1 dl tej
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

egy csomag vaníliáscukor

3 evőkanál méz
őrölt fahéj

egy pirinyó só

10 dkg csokoládé (a kedvenced)

10 dkg szeletelt mandula

egy fél citrom héja

egy marék aszalt szilva apróra vágva

 

network.hu

A lisztet elkeverem a felvert tojásokkal és egy pici sóval, majd hozzáadom szépen sorban a kakóport, a sütőport, a víníliáscukrot,  elkeverem a tejjel, végül hozzákeverem a mézet is.

Tovább 

7K20EM Walking in the presence of giants here. Cool thinking all anorud!

nálunk már tradíció - aki elkészíti, kérem jelezzen vissza...részletes recept az oldalamon a blogban...

nem tudom a videót feltenni, miért ?

...RÉSZEGES CSIRKECOMB, (pulykamell)  BACONBA GÖNGYÖLVE...

 

---rém egyszerű, nincs vele sok gond - előkészítéstől tálalásig max másfél óra ---kb 2 kg-os pulykamellnél 2-3 óra

... az egész azzal kezdődik, hogy veszel egy üveg - lehetőleg 7 decis félszáraz fehérbort- kb 2 dl-t félreteszel, ennyi kell a húshoz, a többi ízlés szerint, mire a hús megsül általában elfogy...

Utolsó hozzászólás

Fekete Péter üzente 15 éve

... ez tetszett... !

Tovább 

network.hu

A mézes zserbó tuljadonképpen csak annyiban különbözik a hagyományostól, hogy mézzel készül.

És ettől lesz teljesen más, hogy is fogalmazzak, olyan...ünnepi!:)

Ez a sütemény nem a legegyszerűbbek közé tartozik, de az íze (és a család) meghálája a beléfeccölt energiát.

 

 

Hozzávalók:

 

a tésztához


0,5 kg liszt
15 dkg porcukor

2 tojás

1 ek tejföl

4 ek olvasztott méz

1-2 ek margarin

1 kk szódabikarbóna

egy csipet só


a krémhez


5 dl tej

4 ek liszt

2 tojás
20 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

a mázhoz


3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

20 dkg porcukor
10 dkg vaj

3 ek tej

 

A tészta hozzávalóit szépen lassan, egyenként adagolva összedolgozom, majd belisztezett deszkán kinyújtom jó vékonyra, ezután négyfelé vágom, és fejjel lefelé fordított tepsi alján 160 fokon megsütöm.( A tészta akkor jó, ha rugalmas, de nem túl lágy!)

Közben elkészítem a krémet: a tojássárgát elkeverem a tejjel, a liszttel és a vaníliáscukorral, állandó kevergetés mellett felfőzöm, majd hagyom szépen kihűlni.

Utolsó hozzászólás

Ballabás Jánosné margo üzente 14 éve

Köszönömszépen a receptet megsütöttem nagyon finom

Tovább 

network.hu

Egy szép gyertyának mindenki örül. És ha mi készítjük, akkor még személyesebbé tehetjük az ajándékot. Készítsünk színes és illatos gyertyákat! Megmutatjuk, hogyan!

Nagyon sokféle formát lehet kapni műanyagból:  kúp, henger, téglalap, kocka, gömb stb alakút. De ha nincs, megteszik az üvegformák, konzervdobozok, minden, ami... FOLYTATÁS

Igaz, ez nem olyan "flancos" recept, de nekünk mindig a karácsonyvárás jut eszünkbe róla. Akkor az igazi, ha előtte kimelegedtünk egy jó kis hócsatában, utána meg a forró kakaó jól átmelegít minket!

 

 

 

Hozzávalók:

 

tej

cukrozatlan kakaópor

néhány kocka étcsoki

méz

fahéj

vaníliarúd

reszelt narancshéj

őrölt fahéj vagy cukrozatlan kakaópor a tetejére

 

(Mennyiségeket szándékosan nem írtam sehová, nálunk ez teljesen ízlés kérdése.)

 

Elkészítés:

 

Egy edénybe beleteszek minden hozzávalót, és lassú tűzön, állandóan kevergetve majdnem forrásig főzöm.

Tovább 

network.hu

Sok családban már advent első vasárnapján megkezdődik a karácsonyi készülődés, hiszen karácsonyig alig néhány hét van hátra. Ünnepi hangulatot teremthetünk, ha adventi koszorúval díszítjük a lakást. Adunk egy újabb ötletet!Adventi koszorút mi magunk is készíthetünk, nem kell beérnünk a bolti "műanyag" változattal. A lényeg, hogy természetes anyagokat, illetve növényeket használjunk. A koszorún három szín... FOLYTATÁS

Egy nagyszerű, különleges halrecept karácsonyra! Elékszíteni nem nagy kunszt, de az íze rendkívül finom.

 

Hozzávalók:

 

70 dkg harcsahús

3-4 evőkanál olívaolaj

4-5 gerezd fokhagyma

5-6 babérlevél

0,5 dl almaecet vagy borecet

egy evőkanál só

egy kávéskanál fehérbors

 

 

network.hu

A halat szépen megtisztogatom, megmosom, és egy serpenyőbe teszem.

Fél deci ecetet felöntök fél deci vízzel, ebbe préselem a fokhagymát, belekeverek egy evőkanál sót, egy kávéskanálnyi durvára őrölt fehérvborsot, és beletépkedem-töröm apróra a babérlevelet is.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu