Zene: blog

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zenés klub 2014 hírei

network.hu

Ismert Drezdai kalácsként is a mi püspökkenyerünk német változata.

A stollen igazi Adventi sütemény: melyet már Mindenszentekkor megsütnek, karácsonyig alapsan becsomagolva tárolják, és Karácsony napján desszertként tálalják.

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

50 dkg liszt

20 dkg vaj

10 dkg porcukor

2 csomag vaníliáscukor

2 dl tej

1 tojás

5 dkg élesztő

33 ml rum

17 dkg kandírozott aszalt gyümölcs ízlés szerint

15 dkg mazsola

8 dkg mandula

1 narancs lereszelt héja
1 citrom lereszelt héja

egy csipet só

negyed kiskanál szerecsendió őrlemény

fél kisakál őrölt fahéj

fél kiskanál őrölt szegfűszeg

 

+ 7,5 dkg vaj és

   7,5 dkg porcukor a díszítéshez

 

 

A mazsolát rumba áztatom, a kandírozott gyümölcsöket és a mandulát nagyon apróra darabolom.

Utolsó hozzászólás

PÉTERNÉ KOVÁCS ILONA üzente 13 éve

Nagyon finom. Ajánlom megsütni!

Tovább 

Rengeteg karácsonyi hagyományt ismerünk, a betlehemezéstől, a hal vacsorán át egészen a karácsonyfáig. Ezek között a szokások között volt régen a képeslap küldése is. Persze sokan még a mai napig is feladják a hagyományos, papír alapú képeslapjaikat, de egyre többen válaszatják a modern, új formákat.

 

 

network.hu

Ilyen új jókívánság küldő forma az sms is!

 

Gondolom Ti is voltatok már úgy, hogy hirtelen nem is tudtátok mit kellene írni szenteste, karácsony napján, vagy éppen a két ünnep között azoknak a kedves ismerősöknek, rokonoknak, akikkel nem tudtok találkozni időben.

Tovább 

 

network.hu

Nem tudsz dönteni színügyileg? Nem is kell! Válaszd a pepitát!

 

A MacKenzie-Childs huszonöt éve készít saját kezűleg, aprólékosan dekorált remekeket, amik egytől-egyig kerámiából vannak. Ars poeticájuk a következő: "tradition with a twist" (vagyis olyasmi, hogy hagyomány, egy csavarintással továbbgondolva).

 

A lengyel készítők kivétel nélkül az ősi kézműves szakma fennmaradt élharcosai, így nem is olcsó díszekről van szó: bizony 35 dollárnál kevesebbért nemigen jutunk hozzá ezekhez a páratlan apróságokhoz (komolyabb alkotások esetén a száz fölé is ugorhatunk), így tényleg csak az elhivatottaknak ajánljuk.

Tovább 

 

network.hu

 

Nálunk minden karácsonykor legalább kétféle ember üli körbe az ünnepi asztalt: aki szereti a halat, és aki nem.

Aki szereti, az a hagyományokhoz híven megköveteli, de a jó háziasszony természetesen kétfelé főz, mert gondol azokra is, akik nem szívlelik a halféléket.

Ez utóbbiak biztosan nem emelnek kifogást az illatos és édes gesztenyekrémleves ellen!

 

 

 

Hozzávalók:

 

25 dkg gesztenyemassza

5 dl tejszín

3 dl tej

egy csomag vaníliapuding

2 evőkanál cukor

egy csomag vaníliáscukor

5 cl rum

3 evőkanál méz

5 dkg aszaltszilva

5 dkg mazsola

 

A mazsolát és a szilvát összemelegítem a rumban, hagyom állni egy negyed órát.

Tovább 

Ennyi év után már snassznak érzed az egyszerű karácsonyi képeslapok küldését? Valamivel meg akarod dobni a dolgot?

 

Hát pakold őket ebbe a csinos kis fémdobozba, hogy a címzett úgy érezze, komplett ajándékot kapott! Már csak a masni kell rá, meg egyébként bármi, ami színeiben-kialakításában passzol az apró, elegáns tartóhoz, és máris emlegetni fogják a neved akkor is, amikor már szilveszter is elmúlt ;) 

network.hunetwork.hu

Itt láttam ezt a megoldást, sajnos Magyarországra nem szállítanak - viszont remélem, hogy jó ötleteket adtam a kreatív karácsonyozóknak :)

Tovább 

network.hu

Mézzel, dióval és mákkal, gyömbérrel, fahéjjal és szegfűszeggel gyakorlatilag bármit el lehet adni karácsonyi ételként.

De a karácsonyi pattogatott kukoricára még senki sem gondolt:)

Íme egy kiváló recept arra az esetre, ha semmi időd nem maradt a nassolnivaló, vagy vendégváró falatkák legyártására.

Nagy mennyiségben, gyorsan elkészül, ráadásul tényleg jó!

 

 

 

Hozzávalók:

 

fél kiló pattogtatni való kukorica

olaj a sütéshez

 

4 evőkanál teavaj

4 teáskanál porcukor

2 teáskanál só

2 teáskanál fahéj

2 teáskanál édespaprika

2 teáskanál őrölt római kömény

fél kávéskanál őrölt szegfűszeg

fél káváskanál őrölt gyömbér

 

Egy nagy fémedénybe öntsünk annyi olajat, amennyi éppen ellepi az alját, és fedő alatt pattogtassuk ki a kukoricát.

Tovább 

eO5o0B kijqppbvzcyz, [url=http://aokovvolfcza.com/]aokovvolfcza[/url], [link=http://jmsguhsexgeu.com/]jmsguhsexgeu[/link], http://vjspqacghjru.com/

Az ünnepi asztalra kerülő kuglóf nagyon hasonlít a hagyományosra, de van benne valami...karácsonyi:)

 

Hozzávalók:

 

50 dkg liszt

10 dkg vaj

1 evőkanál olaj

10 dkg porcukor

egy csomag vaníliáscukor

5 tojássárgája

3 dkg élesztő

2,5 dl tej

1/2 dl tojáslikőr

20 dkg fehér csokoládé

1 evőkanál keserű kakópor

10 dkg szeletelt mandula megpirítva

egy teáskanál reszelt citromhéj

egy csipet só

egy csipet fahéj

porcukor a díszítéshez

 

 

network.hu

A langyos tejben elkeverem az élesztőt, hozzáadom a lisztet és egy evőkanál porcukrot, és a radiátorra teszem kelni ( fél órára).

Utolsó hozzászólás

mereteine beata üzente 15 éve

Nagyon jók a receptek! Köszönöm szépen!

Tovább 

network.hu

A karácsonyi puding talán a legklasszikusabb ünnepi finomság - az angolszász kultúrában. 

Ám ha már elirigyeltük a Halloween-t és a Valentin-napot, ne feledkezzünk meg a többi ínyünkre valkó dologról sem:)

Angliában nagyon erős hagyományok kötik a családokat az angol pudinghoz, mindegyik elkészíti a maga verzióját, és olyan nincs, hogy nincs az asztalon a többi finomság közt!

Az eredeti, XVII. századi receptben a gyümölcsök mellé húsfélék és birkafaggyú kerültek, mára szerencsére kiszorította ezeket a cukor, a margarin és az égetett szesz.

Tovább 

 

network.hu

 

Küldj szeretetet mindenfelé,
Északra, délre, keletre, nyugatra.
Csodálatos perceket élhetsz majd át:
Tapasztald meg, milyen a világmindenség
Abszolút középpontjában lenni.

Stefanie Dowrick

Az ember sosem tudja, mi is az a karácsony, amíg egy idegen országban el nem veszíti.

Ernest Hemingway

Ahány csengő: csendüljön,
ahány gyerek: örüljön,
ahány gyertya: mind égjen,
karácsonyi szépségben.

Csanádi Imre

Fedő alatt leves ázik,
jön az angyalhajas alkony,
s a Karácsony lehintázik
faggyúszagú fenyőgallyon.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu