Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ismert Drezdai kalácsként is a mi püspökkenyerünk német változata.
A stollen igazi Adventi sütemény: melyet már Mindenszentekkor megsütnek, karácsonyig alapsan becsomagolva tárolják, és Karácsony napján desszertként tálalják.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliáscukor
2 dl tej
1 tojás
5 dkg élesztő
3 ml rum
17 dkg kandírozott aszalt gyümölcs ízlés szerint
15 dkg mazsola
8 dkg mandula
1 narancs lereszelt héja
1 citrom lereszelt héja
egy csipet só
negyed kiskanál szerecsendió őrlemény
fél kisakál őrölt fahéj
fél kiskanál őrölt szegfűszeg
+ 7,5 dkg vaj és
7,5 dkg porcukor a díszítéshez
A mazsolát rumba áztatom, a kandírozott gyümölcsöket és a mandulát nagyon apróra darabolom.
15 éve | Lendér Helga | 0 hozzászólás
Rengeteg karácsonyi hagyományt ismerünk, a betlehemezéstől, a hal vacsorán át egészen a karácsonyfáig. Ezek között a szokások között volt régen a képeslap küldése is. Persze sokan még a mai napig is feladják a hagyományos, papír alapú képeslapjaikat, de egyre többen válaszatják a modern, új formákat.
Ilyen új jókívánság küldő forma az sms is!
Gondolom Ti is voltatok már úgy, hogy hirtelen nem is tudtátok mit kellene írni szenteste, karácsony napján, vagy éppen a két ünnep között azoknak a kedves ismerősöknek, rokonoknak, akikkel nem tudtok találkozni időben.
|
|
15 éve | Gaál Evelin | 0 hozzászólás
Nem tudsz dönteni színügyileg? Nem is kell! Válaszd a pepitát!
A MacKenzie-Childs huszonöt éve készít saját kezűleg, aprólékosan dekorált remekeket, amik egytől-egyig kerámiából vannak. Ars poeticájuk a következő: "tradition with a twist" (vagyis olyasmi, hogy hagyomány, egy csavarintással továbbgondolva).
A lengyel készítők kivétel nélkül az ősi kézműves szakma fennmaradt élharcosai, így nem is olcsó díszekről van szó: bizony 35 dollárnál kevesebbért nemigen jutunk hozzá ezekhez a páratlan apróságokhoz (komolyabb alkotások esetén a száz fölé is ugorhatunk), így tényleg csak az elhivatottaknak ajánljuk.
Nálunk minden karácsonykor legalább kétféle ember üli körbe az ünnepi asztalt: aki szereti a halat, és aki nem.
Aki szereti, az a hagyományokhoz híven megköveteli, de a jó háziasszony természetesen kétfelé főz, mert gondol azokra is, akik nem szívlelik a halféléket.
Ez utóbbiak biztosan nem emelnek kifogást az illatos és édes gesztenyekrémleves ellen!
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
5 dl tejszín
3 dl tej
egy csomag vaníliapuding
2 evőkanál cukor
egy csomag vaníliáscukor
5 cl rum
3 evőkanál méz
5 dkg aszaltszilva
5 dkg mazsola
A mazsolát és a szilvát összemelegítem a rumban, hagyom állni egy negyed órát.
Ennyi év után már snassznak érzed az egyszerű karácsonyi képeslapok küldését? Valamivel meg akarod dobni a dolgot?
Hát pakold őket ebbe a csinos kis fémdobozba, hogy a címzett úgy érezze, komplett ajándékot kapott! Már csak a masni kell rá, meg egyébként bármi, ami színeiben-kialakításában passzol az apró, elegáns tartóhoz, és máris emlegetni fogják a neved akkor is, amikor már szilveszter is elmúlt ;)
Itt láttam ezt a megoldást, sajnos Magyarországra nem szállítanak - viszont remélem, hogy jó ötleteket adtam a kreatív karácsonyozóknak :)
Mézzel, dióval és mákkal, gyömbérrel, fahéjjal és szegfűszeggel gyakorlatilag bármit el lehet adni karácsonyi ételként.
De a karácsonyi pattogatott kukoricára még senki sem gondolt:)
Íme egy kiváló recept arra az esetre, ha semmi időd nem maradt a nassolnivaló, vagy vendégváró falatkák legyártására.
Nagy mennyiségben, gyorsan elkészül, ráadásul tényleg jó!
Hozzávalók:
fél kiló pattogtatni való kukorica
olaj a sütéshez
4 evőkanál teavaj
4 teáskanál porcukor
2 teáskanál só
2 teáskanál fahéj
2 teáskanál édespaprika
2 teáskanál őrölt római kömény
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
fél káváskanál őrölt gyömbér
Egy nagy fémedénybe öntsünk annyi olajat, amennyi éppen ellepi az alját, és fedő alatt pattogtassuk ki a kukoricát.
15 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
15 éve | nemesi rita | 1 hozzászólás
Az ünnepi asztalra kerülő kuglóf nagyon hasonlít a hagyományosra, de van benne valami...karácsonyi:)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg vaj
1 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
egy csomag vaníliáscukor
5 tojássárgája
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
1/2 dl tojáslikőr
20 dkg fehér csokoládé
1 evőkanál keserű kakópor
10 dkg szeletelt mandula megpirítva
egy teáskanál reszelt citromhéj
egy csipet só
egy csipet fahéj
porcukor a díszítéshez
A langyos tejben elkeverem az élesztőt, hozzáadom a lisztet és egy evőkanál porcukrot, és a radiátorra teszem kelni ( fél órára).
A karácsonyi puding talán a legklasszikusabb ünnepi finomság - az angolszász kultúrában.
Ám ha már elirigyeltük a Halloween-t és a Valentin-napot, ne feledkezzünk meg a többi ínyünkre valkó dologról sem:)
Angliában nagyon erős hagyományok kötik a családokat az angol pudinghoz, mindegyik elkészíti a maga verzióját, és olyan nincs, hogy nincs az asztalon a többi finomság közt!
Az eredeti, XVII. századi receptben a gyümölcsök mellé húsfélék és birkafaggyú kerültek, mára szerencsére kiszorította ezeket a cukor, a margarin és az égetett szesz.
15 éve | Gyarmati Fanni | 0 hozzászólás
Küldj szeretetet mindenfelé,
Északra, délre, keletre, nyugatra.
Csodálatos perceket élhetsz majd át:
Tapasztald meg, milyen a világmindenség
Abszolút középpontjában lenni.
Stefanie Dowrick
Az ember sosem tudja, mi is az a karácsony, amíg egy idegen országban el nem veszíti.
Ernest Hemingway
Ahány csengő: csendüljön,
ahány gyerek: örüljön,
ahány gyertya: mind égjen,
karácsonyi szépségben.
Csanádi Imre
Fedő alatt leves ázik,
jön az angyalhajas alkony,
s a Karácsony lehintázik
faggyúszagú fenyőgallyon.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás