Zene: blog

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5053 fő
  • Képek - 2142 db
  • Videók - 282 db
  • Blogbejegyzések - 223 db
  • Fórumtémák - 32 db
  • Linkek - 85 db

Üdvözlettel,

Zenés klub 2014 vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Zenés klub 2014 hírei

Karácsony idején érdemes a konyhába is becsempészni némi kreativitást - a végeredmény imponálni fog a család valamennyi tagjának, ebben biztosak lehetünk.

 

Az alábbi fotó bizonyítja: az apró örömökhöz nem kellenek csilliók, ezt az epercsodát alig pár forintból megoldhatjuk magunknak, hiszen csak a gyümölcs szükségeltetik hozzá, tejszínhab, illetve ízlés szerint valami kis díszítóelem - mandula, dió, fahéj, ahogy jónak látjuk. És máris ilyen csinos kis karácsonyfákat tudunk kreálni :)

network.hu

Utolsó hozzászólás

Benyik Györgyné üzente 14 éve

Nagyon ötletes és biztosan finom is, de nekem nem karácsonyfa, hanem mikulásnatünik, mivel még szemei is vannak. De a lényegen nem változtet. Üdv. Panni

Tovább 

network.hu

Ez a karácsonyi kürtőskalács másik közkedvelt receptje, ami egy picivel könnyebb az előzőnél, és olajban sül. Emiatt talán nehezebb, és egy kissé másjellegű, de az íze...!

 

 

 

 

 

 

hozzávalók:

 

1 kg liszt

12 ek vaj

5 dl tej

3 dkg élesztő

2 tojás

4 tojássárgája

12 ek porcukor

egy citrom lereszelt héja

egy csipet só

fahéj, vaníliás porcukor

 

Az élesztőt felfuttatom két kanál porcukorral, és egy kevés tejjel, majd hozzáadom a lisztet, és a többi hozzávalót is alaposan beledolgozom.

Utolsó hozzászólás

Walker Christopher üzente 6 hónapja

Este, lefekvés előtt el kell tenni a söprűt, a boszorkányok lovát, fokhagymát kell nyelni rontás ellen és érdemes fokhagymát tenni a párna alá. A tyúkok tojójának megpiszkálása (durkálás, kurkálás, sutulás, monyolás) a jó tojástermést biztosítja. A baromfinépre ilyenkor fokozottabb veszély vár, ezért az ólak szemöldökfáját, akárcsak a házét, bekenik fokhagymával. Az asszonyok ezen a napon nem varrnak, mert "bevarrják a tyúk tojóját", és nem illendő látogatóba menniük, mert elvinnék onnan a szárnyasok hasznát. Több helyen hagyomány, hogy a Luca napján érkezőnek tyúkszarral kenték be az orrát. Ezen a napon a szerszámok nyelét sem szabad kiszáradni hagyni, ezért ha mégis nő jönne a házhoz, a nagyfejsze nyelére kell pisilnie.

http://karacsonyrlmindent.hupont.hu/5/katracsonyi-hagyomanyok

Tovább 

 

 

network.hu

A karácsonyi vásárok és az ünnep hangulatához a forralt bor, és a kürtőskalács illata adja a stílusos aláfestést. Meghitt hangulatot varázsolhatunk otthonunkba is ezzel a különleges finomsággal, csak az elkészítésén kell egy picit módosítani (feltéve, hogy nincs házi kürtőskalács sütő gépünk:).

 

 

Ez az első változat, mely sütőben készül, és egy kicsit becsapós, mert két fél kürtőskalács lesz belőle.

 

 

Hozzávalók:

 

0,5 kg rétesliszt

5 dkg vaj

22  tojás

50 dk g porcukor
fél dl langyos tej

+ 2,5 dl tej

3 dkg élesztő
11 kávéskanál porcukor 

6 dkg durvára tört dió
5 dkg liszt
7,575 dkg porcukor

5 dkg vaj
5 dkg porcukor
fél dl víz

fahéjas porcukor a díszítéshez

 

 

Azért írtam így feldarabolva az adagokat, mert a kalácssütés több fázisból áll.

Utolsó hozzászólás

Kaposvári Zoltánné üzente 14 éve

Imádjuk a kürtős kalácsot.Ezt ki kell próbálni.
Köszike

Tovább 

network.hu

 A cserepes jácint beráncigálja a tavaszt a lakásba, és karácsonyi díszként sem utolsó! Szerencsére egy hideget jól tűrő növénnyel állunk szemben, rengeteg színben, és mindemellett még szép is. Használjuk ki ezeket az előnyöket bátran!

 

Citomsárga, narancssárga, piros, bíbor, fehér, kék - a jácint melegséggel, játékos színekkel árasztja el az otthont, bármilyen szürkület is uralkodik odakint. Novembertől már elérhető a virágboltokban, úgyhogy ne sajnáljuk magunktól!

Tovább 

network.hu

Otthonos, meleg és finom hangulatot tud okozni egy forró, "karácsonyízű" ital otthon, főleg, ha saját kezűleg készítjük el. Íme, két ötlet:

 

Grog:

 

Hozzávalók:

- 6 cl rum

- 1 kiskanál nádcukor

- 1 cl citromlé

- citromkarika

- szegfűszeg

- fahéjrúd

- citromhéj

 

A rumot, a citromlevet és a cukrot elkeverjük egy bögrében, hozzáadjuk a fűszereket, vagyis a néhány szem szegfűszeget és a fahéjrudat, majd az egészet felöntjük forró vízzel. A  végén megszórhatjuk citormhéjjal, és citromkarikával díszíthetjük.

Tovább 

network.hu

A karácsonyi menü akkor jó, ha a hagyományos, kedvelt ételekbe csempészünk egy kis különlegességet. Ne Karácsony estéjén kísérletezzünk egzotikus ízekkel, vagy hajmeresztő különlegességekel, mert lehet, hogy a család éhen marad...

Aki szeret muffint sütni, az  próbálja kis a karácsonyi mézes változatát is!

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

20 dkg liszt

1 pohár joghurt

1 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál sütőpor

1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

6 dkg durvára tört dió

10 dkg cukor

10 dkg margarin

egy csomag vanilincukor

1 tojás

2 evőkanál méz

1 savanykás alma

fél citrom lereszelt héja

 

A margarint és a mézet kissé felolvasztom, és alaposan összedolgozom a cukorral és a joghurttal, majd belereszelem az almát, a citromhéjat, összekeverem, és hagyom kicsit állni.

Tovább 

Sokan szeretjük a gyermekkori, otthoni ízeket. S mivel azt hisszük, a szülők örökké velünk maradnak, sokszor eszünkbe sem jut ellesni az elkészítés titkát.

 

Ezért én felnőtt lányomnak egy szép kivitelű, kemény fedelű naplóba,  sajátkezüleg leírtam kedvenc ételei receptjét. Ezt azóta folyamatosan bővítem egy-egy újabb recepttel, vagy főzési praktikával. A könyv borítójára egy szalaggal díszített fakanalat rögzítettem, hogy még szebb és kifejezőbb legyen.

Utolsó hozzászólás

Himer Csilla üzente 15 éve

Nagyszerű ötlet! Csak azt sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe! (Pedig lehetett volna, mert az én lányom meg szeret is próbálkozni a főzéssel!)

Szép, prkatikus, és ami a legnagyobb lényeg, teljesen személyre szóló ajándék!

Üdv:

:) Csilla :)

Tovább 

 

network.hu

Szaloncukor?

 

Csakis házilag!

Kicist macerás, viszont ajándék gyanánt és díszítésnek sem utolsó, már csak azért sem, mert rendkívül finom és saját kényünkre-kedvünkre játsszhatunk az ízekkel.

Három-négy nappal a csomagolás, vagy fogyasztása előtt neki kell látni, mert állnia kell!

 

 

 

 

 

 

 

hozzávalók

 

1,5 dl víz

fél kg kristálycukor

egy csomag vaníliáscukor

egy fél citrom lereszelt héja

10 dkg darált keksz

20 dkg tejpor

10 dkg étcsoki

15 dkg teavaj

15 dkg apróra vágott dió, mandula, pisztácia,törökmogyoró, stb...

Utolsó hozzászólás

foldesi ibolya üzente 15 éve

nem hangzik rosszul, ! ki fogom probalni.

Tovább 

Aki szereti a gesztenyepürét, az szeretni fogja a gombóccá gyúrt változatát is, már csak azért is, mert nagy mennyiségben is könnyen és gyorsan elkészíthető, finom és különleges is egyben.

 

hozzávalók:

 

egy csomag (negyed kiló) geszetnyemassza

10 dkg teavaj

5 dkg porcukor

egy csomag vanilincukor

1 evőkanál rumaroma(elhagyható)

1 evőkanál tejszín

darált keksz, amennyit a massza felvesz

étcsokoládé

 

A gesztenypürét áttöröm, hozzágyúrom vajjal együtt felolvasztott cukrot és vaníliáscukrot, a tejszínt és a rumot, azután összegyúrom annyi darált háztartási keksszel, amennyit felvesz.

Utolsó hozzászólás

Halász Gabriella üzente 15 éve

Napok óta kacérkodom ezzel a recepttel. Ma lesz a napja, hogy összedobom. Kíváncsi vagyok, mi "sül ki" belőle.

Tovább 

Nincs Karácsony tojáslikőr és pityókás rokonok nélkül, mert hát kint mindig hideg van, ugye.

Íme a hagyományos recept, aki tud jobbat, feltétlenül ossza meg velünk!

 

Hoszzávalók:

 

1,5 dl 96%-os alkohol

2 dl tej

2 dl tejszín

3 tojássárgája

20 dkg kristálycukor

egy csomag vanilincukor

 

network.hu

A tejet, a cukrot és a vaníliáscukrot a felvert tojásokkal együtt állandó kevergetés mellett felmelegítem, majd mielőtt forrni kezdene, gyorsan félrehúzom, és felöntöm tiszta alkohollal.

Utolsó hozzászólás

Nagyné Pápai Katalin üzente 15 éve

Szia Erika! Úgy tudom, hogy a patikákba még lehet kapni 96%-os alkoholt.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu