Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Zenés klub 2014 közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Zenés klub 2014 vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Karácsony idején érdemes a konyhába is becsempészni némi kreativitást - a végeredmény imponálni fog a család valamennyi tagjának, ebben biztosak lehetünk.
Az alábbi fotó bizonyítja: az apró örömökhöz nem kellenek csilliók, ezt az epercsodát alig pár forintból megoldhatjuk magunknak, hiszen csak a gyümölcs szükségeltetik hozzá, tejszínhab, illetve ízlés szerint valami kis díszítóelem - mandula, dió, fahéj, ahogy jónak látjuk. És máris ilyen csinos kis karácsonyfákat tudunk kreálni :)
Ez a karácsonyi kürtőskalács másik közkedvelt receptje, ami egy picivel könnyebb az előzőnél, és olajban sül. Emiatt talán nehezebb, és egy kissé másjellegű, de az íze...!
hozzávalók:
1 kg liszt
12 ek vaj
5 dl tej
3 dkg élesztő
2 tojás
4 tojássárgája
12 ek porcukor
egy citrom lereszelt héja
egy csipet só
fahéj, vaníliás porcukor
Az élesztőt felfuttatom két kanál porcukorral, és egy kevés tejjel, majd hozzáadom a lisztet, és a többi hozzávalót is alaposan beledolgozom.
|
|
A karácsonyi vásárok és az ünnep hangulatához a forralt bor, és a kürtőskalács illata adja a stílusos aláfestést. Meghitt hangulatot varázsolhatunk otthonunkba is ezzel a különleges finomsággal, csak az elkészítésén kell egy picit módosítani (feltéve, hogy nincs házi kürtőskalács sütő gépünk:).
Ez az első változat, mely sütőben készül, és egy kicsit becsapós, mert két fél kürtőskalács lesz belőle.
Hozzávalók:
0,5 kg rétesliszt
5 dkg vaj
2 tojás
50 dk g porcukor
fél dl langyos tej
+ 2,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 kávéskanál porcukor
6 dkg durvára tört dió
5 dkg liszt
7,5 dkg porcukor
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
fél dl víz
fahéjas porcukor a díszítéshez
Azért írtam így feldarabolva az adagokat, mert a kalácssütés több fázisból áll.
A cserepes jácint beráncigálja a tavaszt a lakásba, és karácsonyi díszként sem utolsó! Szerencsére egy hideget jól tűrő növénnyel állunk szemben, rengeteg színben, és mindemellett még szép is. Használjuk ki ezeket az előnyöket bátran!
Citomsárga, narancssárga, piros, bíbor, fehér, kék - a jácint melegséggel, játékos színekkel árasztja el az otthont, bármilyen szürkület is uralkodik odakint. Novembertől már elérhető a virágboltokban, úgyhogy ne sajnáljuk magunktól!
Otthonos, meleg és finom hangulatot tud okozni egy forró, "karácsonyízű" ital otthon, főleg, ha saját kezűleg készítjük el. Íme, két ötlet:
Grog:
Hozzávalók:
- 6 cl rum
- 1 kiskanál nádcukor
- 1 cl citromlé
- citromkarika
- szegfűszeg
- fahéjrúd
- citromhéj
A rumot, a citromlevet és a cukrot elkeverjük egy bögrében, hozzáadjuk a fűszereket, vagyis a néhány szem szegfűszeget és a fahéjrudat, majd az egészet felöntjük forró vízzel. A végén megszórhatjuk citormhéjjal, és citromkarikával díszíthetjük.
15 éve | Bene Dóra | 0 hozzászólás
A karácsonyi menü akkor jó, ha a hagyományos, kedvelt ételekbe csempészünk egy kis különlegességet. Ne Karácsony estéjén kísérletezzünk egzotikus ízekkel, vagy hajmeresztő különlegességekel, mert lehet, hogy a család éhen marad...
Aki szeret muffint sütni, az próbálja kis a karácsonyi mézes változatát is!
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 pohár joghurt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
6 dkg durvára tört dió
10 dkg cukor
10 dkg margarin
egy csomag vanilincukor
1 tojás
2 evőkanál méz
1 savanykás alma
fél citrom lereszelt héja
A margarint és a mézet kissé felolvasztom, és alaposan összedolgozom a cukorral és a joghurttal, majd belereszelem az almát, a citromhéjat, összekeverem, és hagyom kicsit állni.
Sokan szeretjük a gyermekkori, otthoni ízeket. S mivel azt hisszük, a szülők örökké velünk maradnak, sokszor eszünkbe sem jut ellesni az elkészítés titkát.
Ezért én felnőtt lányomnak egy szép kivitelű, kemény fedelű naplóba, sajátkezüleg leírtam kedvenc ételei receptjét. Ezt azóta folyamatosan bővítem egy-egy újabb recepttel, vagy főzési praktikával. A könyv borítójára egy szalaggal díszített fakanalat rögzítettem, hogy még szebb és kifejezőbb legyen.
Szaloncukor?
Csakis házilag!
Kicist macerás, viszont ajándék gyanánt és díszítésnek sem utolsó, már csak azért sem, mert rendkívül finom és saját kényünkre-kedvünkre játsszhatunk az ízekkel.
Három-négy nappal a csomagolás, vagy fogyasztása előtt neki kell látni, mert állnia kell!
hozzávalók
1,5 dl víz
fél kg kristálycukor
egy csomag vaníliáscukor
egy fél citrom lereszelt héja
10 dkg darált keksz
20 dkg tejpor
10 dkg étcsoki
15 dkg teavaj
15 dkg apróra vágott dió, mandula, pisztácia,törökmogyoró, stb...
Aki szereti a gesztenyepürét, az szeretni fogja a gombóccá gyúrt változatát is, már csak azért is, mert nagy mennyiségben is könnyen és gyorsan elkészíthető, finom és különleges is egyben.
hozzávalók:
egy csomag (negyed kiló) geszetnyemassza
10 dkg teavaj
5 dkg porcukor
egy csomag vanilincukor
1 evőkanál rumaroma(elhagyható)
1 evőkanál tejszín
darált keksz, amennyit a massza felvesz
étcsokoládé
A gesztenypürét áttöröm, hozzágyúrom vajjal együtt felolvasztott cukrot és vaníliáscukrot, a tejszínt és a rumot, azután összegyúrom annyi darált háztartási keksszel, amennyit felvesz.
Nincs Karácsony tojáslikőr és pityókás rokonok nélkül, mert hát kint mindig hideg van, ugye.
Íme a hagyományos recept, aki tud jobbat, feltétlenül ossza meg velünk!
Hoszzávalók:
1,5 dl 96%-os alkohol
2 dl tej
2 dl tejszín
3 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
egy csomag vanilincukor
A tejet, a cukrot és a vaníliáscukrot a felvert tojásokkal együtt állandó kevergetés mellett felmelegítem, majd mielőtt forrni kezdene, gyorsan félrehúzom, és felöntöm tiszta alkohollal.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás